Sari la conținut

Restricții de circulație pe strada Iuliu Maniu din Brașov timp de două săptămâni

restrictii-de-circulatie-pe-strada-iuliu-maniu-din-brasov-timp-de-doua-saptamani

Se anunță două săptămâni dificile pentru şoferi și chiar şi pentru pietoni. Jumătate din strada Iuliu Maniu, va fi închisă pe tronsonul Vlad Ţepeş şi sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului!

Primăria Braşov a anunţat că în câteva zile vor începe lucrările de modernizare a reţelei electrice de medie tensiune de 20 KV de pe strada Iuliu Maniu, pe tronsonul cuprins între str. Vlad Ţepeş şi sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).


   „S-a făcut predarea de amplasament către Electrica, care a început sondajul pentru identificarea reţelelor existente, în zona trotuarului de la intersecţia cu strada Vlad Ţepeş. După ce vor stabili, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Municipiului Braşov - Biroul Rutier, restricţiile de circulaţie şi managementul de trafic, vor începe lucrările de săpătură în trotuar. Discuţiile cu reprezentanţii poliţiei rutiere se vor axa pe două tipuri de restricţii, una privitoare la circulaţia pietonilor, iar cealaltă referitoare la închiderea benzii a doua a străzii Iuliu Maniu, pe acest tronson. Având în vedere că intervenţiile se vor derula pe trotuar, precum şi faptul că nu se poate lucra pe tronsoane, accesul pietonilor pe acest trotuar va fi interzis pe toată perioada lucrărilor, estimată de reprezentanţii Electrica la două săptămâni”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Acesta a precizat că soluţiile care sunt luate în discuţie sunt fie amenajarea unei treceri de pietoni provizorii, înainte de intersecţia cu strada Vlad Ţepeş, fie dirijarea circulaţiei pietonilor pe celălalt trotuar, de la trecerea de pietoni semaforizată către Primărie (de la intersecţia cu Al. I. Cuza, în dreptul Hotelului Ambient). Urmează ca, împreună cu Poliţia Rutieră, să se stabilească cea mai bună soluţie.

„În ceea ce priveşte restricţionarea traficului auto pe banda 2, aceasta este necesară pentru îndepărtarea materialului rezultat din săpătură şi pentru refacerea infrastructurii trotuarului după pozarea reţelei. Împreună cu Poliţia Rutieră se va stabili intervalul orar în care se va restricţiona accesul pe banda 2 (adică se va circula pe o singură bandă) şi modul în care se va face semnalizarea”, a mai declarat reprezentantul Primăriei Braşov.

Comentarii

Ultimă oră