Sari la conținut

„Revelion” al generaţiilor de „stegari”

revelion-al-generatiilor-de-stegari

Fotbalişti, antrenori sau oficiali ai echipei-fanion a Braşovului, fie că s-a numit Steagul Roşu, FCM sau FC, şi-au dat întâlnire vineri, pentru un „revelion” al generaţiilor de „stegari”.

Evenimentul a avut loc la complexul „Conca Verde” din Râşnov, iar ideea organizării a pornit în urmă cu o lună.


    „Ioan Kramer mi-a spus să încercăm să ne adunăm, astfel că ne-am împărţit munca şi ne-am apucat de telefoane, pe generaţii. Dorel Mezei s-a oferit să ne găzduiască şi a făcut o treabă extraordinară, iar în organizare s-au implicat şi cei din Asociaţia Galben-Negru. A fost ceva senzaţional, o zi plină de emoţie”, ne-a spus Petre Lucian, unul dintre foştii jucători „stegari”, implicat activ în pregătirea „revelionului”.


  Decanul de vârstă a fost Gigi Ciripoi, component al echipei din 1957, care a promovat din Liga a 2-a, deschizând drumul spre ceea ce a urmat în istoria Steagului, devenit apoi profesor şi şlefuitor de talente.

Au fost prezente nume cunoscute ale fotbalului braşovean şi nu numai, de la Dumitru Stângaciu, Marian Ivan, Cornel Ţălnar, Marin Barbu, Constantin Popa, Petre Cadar, Adrian Hârlab, Ion Batacliu, la Zoltan Kadar, Ionuţ Pârvu, Adrian Măsar, până la Mugurel Buga, Marian Constantinescu sau Romeo Surdu. Şi mulţi alţii, în total aproximativ 70 de persoane.


   Invitat special a fost Mitică Dragomir, fost preşedinte al clubului de sub Tâmpa la finalul anilor ’80.


    După ore bune de poveşti, toţi cei prezenţi au primit diplome de excelenţă pentru implicarea în sportul braşovean şi pentru promovarea spiritului „stegar” şi-au dar mâna şi au promis să se revadă cât mai curând, sperând totodată într-o situaţie mai bună a fotbalului braşovean.

Comentarii

Ultimă oră