Sari la conținut

Rezultate deosebite pentru sportivele brașovene la gimnastică ritmică

rezultate-deosebite-pentru-sportivele-brasovene-la-gimnastica-ritmica-

Secția de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Transilvania Brașov a cucerit la Chișinău nouă medalii la Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică, „Spring Cup”.

În cadrul turneului, ajuns la a 4-a ediție, desfășurat în perioada 28-29 aprilie 2018, peste 200 dintre cele mai bune gimnaste de categoria 4-9 ani din Romania, Republica Moldova, Rusia, Ucraina și Israel, au luptat pentru medalii.

Pe covorul din incinta Școlii Sportive a rezervelor olimpice din Chișinau au evoluat și 9 gimnaste de la ACS Transilvania, care, practic, au dominat concursul, la categoria lor de varsta și și-au adjudecat fiecare câte un loc pe podium.

Micuțele sportive din Brașov au reușit o evoluție excelentă, în compania celor mai bune sportive din țări cu renume în gimnastica ritmică și au obtinut 4 medalii de aur la individual, una cu ansamblul și alte patru medalii de argint.

Performanța este remarcabilă, cu atât mai mult cu cat majoritatea gimnastelor de la ACS s-au aflat la prima lor particpare la un turneu internațional.

La finalul compeției au urcat pe podium:

Bogdan Luise - locul 1
Cogeanu Anastasia - locul 1
Munteanu Alice - locul 1
Pavel Patricia - locul 1
Ungureanu Dalina - locul 2
Virna Izabela - locul 2
Barbu Emma - locul 2
Cristescu Petra - locul 2
și Olteanu Diana - locul 1 cu ansamblul Mica Gimnastă.

Datorită rezultatelor de acum, participarea fetelor la a cincea ediție a „Spring Cup” de la Chișinău se va face la un nivel superior, pentru că deja sportivele brașovene dețin titluri de aparat.

„Concursul de la Chișinau reprezintă și o bună pregătire pentru Cupa Romaniei de gimnastică ritmică”, a explicat antrenoarea gimnastelor de la ACS Transilvania, Carla Stoica.

La „Cupa Romaniei de gimnastică ritmica”, o competiție națională ce se va desfășura la toamnă, ACS Transilvania va concura cu patru gimnaste, care au obținut calificarea la Campionatul Național în urmă cu două săptămâni, la Baia Mare (Ungureanu Dalina - 8 ani, Munteanu Alice - 6 ani, Bogdan Luise și Spulber Nora - 7 ani).

Comentarii

Ultimă oră