Sari la conținut
romania-a-cedat-in-fata-cehiei-in-fed-cup

România a pierdut cu 2-3 în faţa Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale din Fed Cup, după ce perechea Andreea Mitu - Raluca Olaru a fost învinsă duminică, în meciul de dublu, scor 2-6, 3-6, de perechea Karolina Pliskova - Barbora Strycova.

După ce Simona Halep a câştigat primul meci al zilei, scor 6-4, 3-6, 6-3, cu Petra Kvitova (9 WTA), România a ratat, duminică, accederea în semifinalele Fed Cup.

Pentru echipa României, cele două puncte au fost aduse de Monica Niculescu (37 WTA), sâmbătă, şi Simona Halep (3 WTA), duminică. Karolina Pliskova (13 WTA) a fost jucătoarea decisivă a Cehiei. După a învins-o pe Simona Halep în primul meci, sâmbătă, scor 7-6 (4), 4-6, 2-6, a câştigat şi, duminică, împotriva Monicăi Niculescu (6-4, 4-6, 6-3), apoi jucat şi în meciul de dublu, unde a obţinut pentru Cehia punctul decisiv.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, duminică, la finalul partidei pierdute de echipa României în faţa Cehiei, în sferturile de finală ale FED Cup, la Cluj, că fanii au avut ce vedea, într-un weekend plin de meciuri echilibrate şi tensionate.

"Este o înfrângere cât o victorie. Am avut patru meciuri de simplu extraordinare, de calitate deosebită, în care fetele au dat tot ce au putut. Monica Niculescu a fost într-o zi foarte bună, a arătat mult devotament. Simona Halep - Petra Kvitova a fost un meci pe care îl putem vedea oricând la un Turneu al Campioanelor", a spus Cosac.

Comentarii

Ultimă oră