Cristiano Ronaldo a câștigat în sezonul trecut titlul de campion al Spaniei, Liga Campionilor, al cărei golgheter a fost. Palmaresul lusitanului în 2017 este completat de Supercupa Europei și Supercupa Spaniei.

Astfel, în urma acestor performanțe, portughezul i-a devansat în clasamentul secțiunii Cel mai bun fotbalist pe marele său rival Lionel Messi și pe Neymar, protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului în această vară.

Cristiano Ronaldo a primit premiul, aseară, din partea a doi foști mari fotbaliști, argentinianul Diego Armando Maradona și brazilianul Ronaldo Nazario de Lima. În urma acestei reușite, lusitanul l-a egalat pe Messi în privința titlurilor de Cel mai bun fotbalist al anului, cu cinci trofee fiecare.

În altă ordine de idei, 5 jucători de la Real Madrid – fundașii Sergio Ramos și Marcelo, mijlocașii Luka Modric și Toni Kroos și atacantul Cristiano Ronaldo – și 2 de la FC Barcelona – mijlocașul Andrés Iniesta și atacantul Lionel Messi –, alături de brazilienii Dani Alves și Neymar, de la Paris Saint-Germain, și italienii Gianluigi Buffon, de la Juventus, și Leonardo Bonucci, de la AC Milan, figurează în echipa ideală a anului 2017, alcătuită de Federația Internațională de Fotbal și de sindicatul mondial al fotbaliștilor.

Echipa ideală a anului 2017: Gianlugi Buffon (Juventus) —

Dani Alves (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Leonardo Bonucci (Milan), Marcelo (Real Madrid) —

Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona) —

Neymar (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

 
În plus, veteranul Gianluigi Buffon, în vârstă de 39 de ani, a fost desemnat cel mai bun portar al anului 2017 în cadrul aceleiași gale, acesta fiind primul astfel de trofeu oferit de FIFA.

Atacantul francez Olivier Giroud, jucătorul lui Arsenal, și-a adjudecat premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, după lovitura sa de scorpion reușită pe 1 ianuarie împotriva echipei Crystal Palace.

Olandeza Lieke Martens, atacanta echipei FC Barcelona, a câștigat premiul pentru Cea mai bună fotbalistă a anului, în timp ce Sarina Wiegman, selecționera echipei Olandei, și-a adjudecat titlul de Cea mai bună antrenoare de fotbal feminin după titlul continental cucerit în vară.

Tot în materie de antrenorat, premiul pentru Cel mai bun antrenor al anului i-a revenit lui Zinedine Zidane.

De asemenea, atacantul togolez Francis Koné, care a salvat viața a patru fotbaliști în ultimii opt ani, a primit premiul Fair Play în Gala The Best, după ce, în februarie, i-a salvat viața portarului unei echipe adverse, care a fost gata să își înghită limba.

Nu în ultimul rând, premiul pentru cea mai frumoasă galerie a fost acordat suporterilor echipei scoțiene Celtic Glasgow.Premiile The Best FIFA:

Cel mai bun jucător:
Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid) 43,16%
Lionel Messi (Argentina/Barcelona) 19,25%
Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) 6,97%

Cea mai bună jucătoare:
Lieke Martens (Olanda/Barcelona) 21,72%
Carli Lloyd (SUA/Houston Dash) 16,28%
Deyna Castellanos (Venezuela/Santa Clarita) 11,69%

Cel mai bun antrenor:
Zinedine Zidane (Franța/Real Madrid) 46,22%
Antonio Conte (Italia/Chelsea) 11,62%
Massimiliano Allegri (Italia/Juventus) 8,78%

Cel mai bun antrenor de fotbal feminin:
Sarina Wiegman (Olanda/naționala Olandei) 36,24%
Gérard Précheur (Franța/Olympique Lyon) 12,64%
Nils Nielsen (Danemarca/fără echipă) 9,37%

Cel mai bun portar:
Gianluigi Buffon (Italia/Juventus) 42,42%
Keylor Navas (Costa Rica/Real Madrid) 32,32%
Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen) 10,10%

Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol:
Olivier Giroud (Franța/Arsenal) 36,17%
Oscarine Masuluke (Africa de Sud/Baroka FC) 27,48%
Deyna Castellanos (Venezuela/Santa Clarita) 20,47%

Cea mai frumoasă galerie:
Celtic (Scoția) 55,92%
Borussia Dortmund (Germania) 36,20%
FC Copenhaga (Danemarca) 7,88%