Sari la conținut

S-a mai stins o stea. Cristina Stamate a murit

sa-mai-stins-o-stea-cristina-stamate-a-murit

Actrița Cristina Stamate, în vârstă de 71 de ani, a murit în această dimineață. Ea era internată în Spitalul Floreasca, de joi, 23 noiembrie, când a ajuns la spital simțindu-se rău.

Actriță recunoscută, a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, și a scris o carte de eseuri.

Supranumită "Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti", Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. A avut, însă, o carieră în teatru ce s-a întins pe o jumătate de secol.

Publicul i-a admirat zâmbetul inconfundabil în sute de roluri. Primele, pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune.

În 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A înfiinţat şi un club de teatru. Acum, când nu mai e, celor ce au iubit-o le-a rămas doar amintirea zâmbetului ei şi o mărturisire cât o lecţie de viaţă:

Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.

Dumnezeu să o ierte!

Comentarii

Ultimă oră