Sari la conținut

„Săgeată” după „săgeată”, începând de duminică, din Braşov la Bucureşti

sageata-dupa-sageata-incepand-de-duminica-din-brasov-la-bucuresti

Din 9 decembrie 2018, o nouă companie privată anunţă că va opera cu o „săgeată”, de această dată adusă de la danezi, pe ruta feroviară Braşov - Bucureşti.

După ce a inaugurat trenurile daneze pe ruta Arad - Oradea, societatea Astra Trans Carpatic vrea să opereze pe noi rute. Astfel, compania a solicitat ca de la 1 decembrie 2018 să opereze şi pe ruta Timişoara – Baia Mare, a explicat Liviu Pescăraşu, directorul general al Astra Trans Carpatic.

Acesta a adăugat că odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor din 9 decembrie 2018, compania vrea să introducă trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov, unde va opera încă o cursă.

În prezent, compania operează o singură cursă pe ruta Bucureşti – Braşov, cu plecare de la ora 7:40 din Gara de Nord. Cursa ce urmează a fi introdusă din 9 decembrie 2018 va porni după-amiaza din Capitală spre munte, a menţionat şeful operatorului feroviar privat. El a mai spus că anul viitor, de la 1 mai 2019, compania vrea să opereze pe o rută nouă, respectiv Timişoara – Cluj Napoca.

Primul tren Astra Trans Carpatic a fost pus în circulaţie în februarie 2017 pe ruta Arad – Bucureşti. Din 2018, această rută se extinde în sezonul estival până la Constanţa. Astra Trans Carpatic, firmă din grupul de companii controlat de omul de afaceri Valer Blidar, a fost înfiinţată în 2014 şi are ca activitate principală transportul feroviar de călători cu vagoane salon, de dormit şi cuşetă.

Tot cu „săgeţi”, dar aduse din Franţa, au anunţat şi cei de la Regio Călători că vor opera, din 9 decembrie, traseul Braşov - Bucureşti.

„Primele două rame noi ale Regio Călători au efectuat probe de parcurs joia tracută între Braşov şi Câmpina. Urmează zilele următoare probe până la Bucureşti”, a spus Andrei Andras, membru al Asociaţiei Metrou Uşor, care a postat imagini cu trenurile cumpărate din Franţa.

Potrivit acestuia, din 9 decembrie compania va începe operarea a două perechi de trenuri între Braşov şi Bucureşti, iar în sezonul estival le va introduce pe ruta Braşov – Mangalia.

„Ramele sunt vopsite în totalitate, li s-au aplicat sigle Regio Călători”, mai spune Andrei Andras.

Comentarii

Ultimă oră