Sari la conținut

Sancțiuni pentru stăpânii de câini, pentru murdărirea străzilor

sanctiuni-pentru-stapanii-de-caini-pentru-murdarirea-strazilor

Campania Poliției Locale Brașov „Fără noroc pe stradă!” inițiată imediat ce zăpada s-a topit este în continuă derulare în Brașov, până la sfârșitul anului.

De la 1 ianuarie au fost aplicate câteva zeci de sancțiuni, dar au fost emise o mulțime de avertismente verbale, în momentul în care proprietarii de câini au fost surprinși că nu curăță după animalele scoase la plimbare.

„Brașovenii care dețin animale de companie trebuie să își aducă aminte, dacă au uitat, că au o responsabilitate, atât față de patruped, cât și față de comunitate. Spațiul public este al tuturor și trebuie să îl menținem curat!”, a declarat Nicolae Aldea, director executiv al Poliţiei Locale Braşov. Așadar, dacă vreți să vă scoateți câinele la plimbare, este indicat să aveți măturică, pungă și mănuși pentru a strânge dejecțiile produse de animal”.

Este bine ca brașovenii să știe că un nou normativ local, HCL 149/2017, prevede amenzi, între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoane juridice, la art.117 lit. d : „Pe raza municipiului Brașov este interzisă: Contaminarea străzilor, trotuarelor, parcurilor, locurilor publice cu dejecții animaliere”.

Comentarii

Ultimă oră