Sari la conținut

Săptămâna Prevenirii Criminalității - 02–06 octombrie 2017

saptamana-prevenirii-criminalitatii-0206-octombrie-2017

În perioada 02–06 octombrie 2017 se derulează ce de-a doua ediție din acest an a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, interval în care poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov vor organiza şi desfăşura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, după cum urmează:


 02 octombrie 2017 - Prevenirea delincvenţei juvenile
 03 octombrie 2017 – Prevenirea victimizării minorilor
 04 octombrie 2017 – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului
 05 octombrie 2017 – Prevenirea violenței în familie
 06 octombrie 2017 – Siguranţă rutieră


Toate aceste domenii fac obiectul programelor/campaniilor de prevenire care se derulează la nivelul inspectoratului de la începutul anului 2017.


Programul activităţilor


02 octombrie 2017 ‒ Prevenirea delincvenţei juvenile
 ora 12.00 ‒ Concurs cu caracter sportiv - cursă cu obstacole la Liceul cu Program Sportiv Braşov pentru promovarea în rândul elevilor a activităţilor sportive ca alternativă la petrecerea timpului liber şi totodată pentru dezvoltarea cunoştinţelor deţinute în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile. La activitate vor participa 10 echipaje formate din elevi ai claselor a VII a din școli gimnaziale brașovene. Evenimentul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Mall Coresi, CSS Brașovia și Asociația Bebe Rostogol.
 În judeţul Braşov, poliţiştii vor organiza întâlniri cu elevii din unitățile de învățământ preuniversitar pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.


03 octombrie 2017 – Prevenirea victimizării minorilor
 ora 10.30 – Dezbatere cu elevi ai claselor a X a și a XI a pe tema prevenirii victimizării tinerilor în mediul on-line, în colaborare cu Colegiul Naţional de Informatică ,,Grigore Moisil” Braşov.
 ora 12.00 – Dezbatere cu elevi ai claselor a V-a și a VI-a de la Şcoala Gimnazială nr. 9 Braşov pe tema cyberbulling-ului. Elevii vor fi angrenaţi în jocuri de rol pe tema INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN B R A Ş O V BIROUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII 2 abordată. Evenimentul este organizat în colaborare cu Organizația Salvați Copiii – Filiala Brașov.

 În judeţul Braşov poliţiştii vor organiza întâlniri cu elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar pe tema prevenirii victimizării minorilor.


04 octombrie 2017 – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului
 ora 10.30 – Întâlnire cu persoane vârsnice, persoane cu dizabilități, asistenți personali la Centrul pentru Persoane Vârstnice din mun. Braşov, în scopul prezentării soluţiilor eficiente de prevenire a infracţiunior contra patrimoniului (a înşelăciunilor prin diverse metode, a furturilor din locuinţe prin metoda ,,împrietenirea” şi a tâlhăriilor). Evenimentul este organizat în colaborare cu Direcţia de Servicii Sociale Braşov.
 În judeţul Braşov poliţiştii vor organiza în mediul urban întâlniri cu reprezentați ai asociaţiilor de proprietari şi în mediul rural acțiuni pentru distribuirea de materiale cu recomandări preventive.


05 octombrie 2017 – Prevenirea violenței în familie
 între orele 10.00-15.00 – Caravană preventivă în mediul rural (Sânpetru – ora 10.00, Bod – ora 12.00, Hărman – ora 14.00), ocazie cu care vor avea loc întâlniri de informare a grupurilor ţintă (femei, persoane vârstnice, familii aflate în situații de risc). Activitățile se vor desfășura în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii-Filiala Braşov și primăriile celor trei comune.
 În judeţul Braşov poliţiştii vor organiza acţiuni pentru distribuirea de materiale cu recomandări preventive şi consilierea cetăţenilor.

06 octombrie 2017 – Siguranţă rutieră
 între orele 10.30-13.00 – Întâlniri pe teme de educaţie rutieră (riscurile nerespectării regulilor de circulaţie în calitate de pieton, biciclist, motociclist, pasager în autovehicule, conducător auto) cu elevii Liceului „A. Mureșanu” și Colegiului Tehnic „M. Cristea” din Brașov. Activitățile se vor desfășura în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Auto Blic – organizator de competiții sportive.
 În judeţul Braşov poliţiştii vor organiza întâlniri cu elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar pe tema siguranței rutiere.

Comentarii

Ultimă oră