Sari la conținut

Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru construirea grădiniței de pe str. Ioan Popasu

saptamana-viitoare-se-va-semna-contractul-pentru-construirea-gradinitei-de-pe-str-ioan-popasu

Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru construirea grădiniței de pe str. Ioan Popasu. Investiția este finanțată de Uniunea Europeană și face parte din același proiect, prin care a fost mansardată și Grădinița nr.11 Viceprimarul Sebastian Rusu a participat, la Grădinița cu program prelungit nr. 11, la un eveniment dedicat zilei de 1 iunie, ocazie cu care a prezentat și stadiul proiectului cu finanțare europeană ,,Construire Grădinițe în zona Tractorul Coresi”, din care face parte mansardarea Grădiniței nr. 11 și construirea grădiniței noi de pe str. Ioan Popasu.

Prima etapă a proiectului, cea de mansardare, a fost finalizată vara trecută, iar cea de a doua etapă, de construire a grădiniței din zona nouă a cartierului Tractorul, este în faza de semnare a contractului și demarare a lucrărilor. Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, săptămâna viitoare, după expirarea termenului de contestație, va fi semnat contractul de lucrări și va putea începe organizarea de șantier.


Evenimentul organizat astăzi la Grădinița 11 se încadrează în același proiect cu finanțare nerambursabilă ca și construcția grădiniței din Tractorul , iar municipalitatea le-a oferit celor mici cadouri cu ocazia Zilei Copilului. Copiii și cadrele didactice au pregătit la rândul lor un spectacol susținut de copii din toate grupele, inclusiv de limbă maghiară.


Conform legii achizițiilor publice, există o perioadă de depunere a contestațiilor, care se va încheia în 7 iunie 2021. După această dată, se poate semna contractul de lucrări și demara execuția lucrărilor.


Grădinița nou construită va funcționa cu 5 grupe a câte 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, și va crea 16 locuri de muncă pentru asigurarea procesului educațional.

Comentarii

Ultimă oră