Sari la conținut

Sărituri cu schiurile: Cupa Continentală la masculin, la Râşnov

sarituri-cu-schiurile-cupa-continentala-la-masculin-din-nou-la-rasnov

Eveniment sportiv de anvergură, la Râșnov

După ce a poposit pentru prima dată la Râşnov în urmă cu doi ani, Cupa Continentală la masculin revine la Complexul Olimpic de pe Valea Cărbunării, cu două etape programate în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.


  Se vor afla la startul competiţiei săritori de calibru, fiind înscrise nu mai puţin de 14 naţiuni.


   Astfel, după premiera din 2017 şi Grand Prix-ul organizat în 2018, un nou eveniment important din calendarul de vară al săriturilor cu schiurile va aduce judeţul nostru în prim planul acestei ramuri sportive şi nu numai.


   Înscrierile au fost deschise până pe 28 august 2019. Participă sportivi din 14 ţări: Cehia, Austria, Japonia, Germania, Polonia, Norvegia, Ucraina, Slovenia, Elveţia, Turcia, Finlanda, Ungaria, România şi Statele Unite ale Americii.


  „Sperăm să repetăm frumoasa figură pe care am făcut-o în trecut, alături de Primăria Râşnov şi Consiliul Judeţean Braşov şi suntem încrezători că aşa se va întâmpla. Din punct de vedere sportiv, vom avea patru săritori români la start, pe Daniel Cacina, Andrei, Feldorean, Mihnea Spulber şi Radu Păcurar. Cacina este deja calificat pentru Cupa Mondială şi ne dorim să mai calificăm un sportiv alături de el”, a precizat Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi Biatlon.


   Etapele de Cupă Continentală de la Râşnov se bucură de o participare numeroasă, cu 60 de săritori din 14 ţări.


  Evenimentul a fost precedat de alte două competiţii, o obişnuinţă pentru finalul fiecărei veri, „Carpath Cup” (23 august 2019) şi „FIS Cup” (24 - 25 august 2019), la care au participat zeci de sportivi, fete şi băieţi, din 14 ţări: Austria, Cehia, Elveţia, Japonia, Germania, Finlanda, Turcia, Polonia, Norvegia, Ucraina, Slovenia, Ungaria şi România.


.................................................................................................


  La feminin, Brașovul are deja tradiție în organizarea de etape de Cupă Mondială, dar cei mai buni săritori cu schiurile ai lumii au evoluat pe trambulina de pe Valea Cărbunării abia anul trecut, când Federația Română de Schi Biatlon a organizat, două etape Grand Prix, în fapt, o cupă mondială de vară.


  Competițiile din cadrul Cupei Mondiale masculine de sărituri cu schiurile au cunoscut în ultimii ani o fulminantă ascensiune a audienței, egalând aproape schiul alpin, vedeta transmisiilor televizate, conform ultimelor măsurători făcute de agenția de monitorizare Nielsen, angajată de Federația Internațională de Schi. În ultimul raport figurează și România, cu un „event impression” de 499 de mii de vizualizări, în urma etapelor de Grand Prix organizate la Râșnov.


   Evenimentul organizat la Râșnov în perioada 31 august -1 septembrie 2019, Cupa Continentală masculină, este pentru organizatori, un bun prilej de a mai face o repetiție generală înaintea unei noi premiere pentru România: organizarea unei reuniuni de două etape de Cupă Mondială masculină, reuniune ce este programată în februarie anul viitor.

Ţările înscrise în etapele de Cupă Continentală:


Norvegia 6 sportivi
Japonia 5 sportivi
Ungaria 2 sportivi
Austria 14 sportivi
Slovenia 6 sportivi
Polonia 6 sportivi
Rusia 3 sportivi
Ucraina 3 sportivi
Cehia 3 sportivi
Germania 6 sportivi
SUA 3 sportivi
România 3 sportivi

Comentarii

Ultimă oră