Sari la conținut

În februarie, s-au dublat cererile de viză de flotant în Braşov, față de lunile obișnuite

sau-dublat-cererile-de-viza-de-flotant-in-brasov

În februarie 2019, s-au dublat cererile de viză de flotant în Braşov, față de o lună obișnuită. Fenomenul ia amploare în perioada înscrierii copiilor la şcoală şi e în creştere de la an la an.


  La Braşov, fenomenul apariției flotanţilor pentru înscrierea la clasa pregătitoare creşte de la an la an. Într-o lună obişnuită, funcționarii de la Starea Civilă Braşov procesează, în medie, 200 de cereri pentru „viza de flotant”.

În februarie 2019 au avut însă 451 de cereri, cu 70 mai multe faţă de luna februarie 2018, a explicat Melania Florescu, şef Serviciu Stare Civilă.

„În luna ianuarie 2019 am avut 355 de cereri, în timp ce în luna ianuarie 2018 au fost 287 de solicitări. De asemenea, în luna februarie 2019 au fost 451 de solicitări, faţă de 381, în februarie 2018. În medie, într-o lună obişnuită, sunt 200 de solicitări pentru stabilirea reşedinţei în actul de identitate. Noi nu intrăm în detalii privind motivul pentru care se solicită stabilirea vizei de reşedinţă”, a explicat Melania Florescu.

 Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Brașov se aşteaptă ca şi în acest an să fie părinţi care să-şi ia viza de flotant pentru a-şi înscrie copilul la şcoala dorită. Motivul este simplu: copiii au asigurat locul în şcoala de circumscripţie dorită, iar o viză de flotant îl transformă pe părinte într-unul „de-al locului”. Pe hârtie.

Altfel, înscrierile din altă circumscripţie sunt rezolvate doar dacă mai rămân locuri libere în şcoala respectivă.

Viza de flotant se obţine în maxim o săptămână. Înscrierile la clasa pregătitoare (în prima etapă) se fac până în 22 martie 2019.

Comentarii

Ultimă oră