Sari la conținut

SCANDALURI: Călugări prinşi la păcănele, partide de sex cu prostituate şi măicuţe însărcinate

scandaluri-calugari-prinsi-la-pacanele-partide-de-sex-cu-prostituate-si-maicute-insarcinate

Poveștile neortodoxe din mănăstririle din România au ținut de-a lungul timpului prima pagină a ziarelor. De la călugări prinși la păcănele până la partide de sex cu prostituate, beții crunte și măicuțe însărcinate, toate poveștile au fost o pată neagră asupra Bisericii. Jurnaliștii de la Adevărul realtează într-un articol câteva dintre cele mai mediate cazuri din culisele mănăstrilor românești.

BOTOŞANI. Un călugăr a ajuns  „vedetă“ la Urgenţe. „Sfinţia sa“ se îmbăta atât de tare încât ajungea la spital, apoi „blagoslovea“ personalul cu măscări.

VASLUI. De-a lungul anilor, viaţa monahală din judeţul Vaslui a fost zguduită de mai multe scandaluri, de notorietate rămânând exorcizarea de la Tanacu, care a făcut înconjurul lumii. Prima pagină a ziarelor au ţinut-o şi doi călugări de la mănăstirea din incinta Episcopiei Huşilor care au organizat o petrecere cu femei în chilii, dar şi doi monahi controversaţi care şi-au construit o mănăstire privată într-un sat. În iunie 2005, o măicuţă de 23 ani a murit la Mănăstirea Sfânta Treime de la Tanacu, în urma unui ritual de exorcizare. Preotul Daniel Corogeanu şi patru maicute, printre care şi stareta mănastirii, au închis-o într-o chilie pe Irina, au legat-o de o cruce de lemn şi i-au pus un căluş in gura, făcut dintr-un prosop. După trei zile, timp în care nu a primit mâncare sau apă, Irina a murit. "Ne-am facut datoria în acele momente în care nu puteai să faci altceva. Trebuia să o ajutam", declara Corogeanu, în 2005, pe holul Tribunalului din Vaslui, în timp ce era prezentat în faţa judecătorilor cu propunere de arestare.

SLOBOZIA. Fraude bancare săvârşite cu binecuvântarea Domnului. Doi preoţi din Bărăgan îşi obligau enoriaşii să ia credite fictive

CONSTANŢA. Consilierul lui ÎPS Teodosie a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată, iar o faţă bisericească se ocupa de traficul de droguri

CĂLĂRAŞI. Cazul scandalos al măicuţei care a căzut în păcat şi a născut gemene. Fosta stareţă Sebastiana, iubire interzisă la mănăstirea Tăriceni

BUZĂAU. Două scandaluri majore au rămas în istoria recentă a relaţiilor dintre conducerea Bisericii şi enoriaşii din Buzău, ambele pornind de la decizii de evacuare a unor măicuţe din mănăstirea Cârnu. Localnicii au protestat în faţa lăcaşului din comuna Pănătău, pentru a împiedica transferul vieţuitoarelor la alte mănăstiri.

Primul scandal a izbucnit în vara anului 2009, când complexul monahal a fost luat cu asalt de trimişi ai Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, poliţişti şi jandarmi, pentru a înfăptui transferul unor măicuţe de aici la o altă mănăstire din judeţ, Poiana Mărului şi aducerea altora, de la o mănăstire din Vrancea.

Măsura avea scopul de eliminare a unei surse de tensiune mocnită în sânul bisericii, prin mutarea stareţei Antonia Vrabie şi a câtorva dintre maicile care se aliaseră în jurul ei.

CRAIOVA. Un fals călugăr din Dolj le-a ţinut predici enoriaşilor înarmat până în dinţi. Bărbatul a blestemat pe toată lumea când a fost reţinut: „Anatema dracului”

SATU MARE. Retrocedarea Mănăstirii Greco-Catolice din Bixad, motiv de scandal între greco-catolici şi ortodocşi

FOCŞANI. Fals preot, cercetat pentru că cerea bani de la biserici din ţară şi străinătate pentru pretinse fapte sociale

IAŞI. Stareţul de la Golia, ruinat de pariuri, călugărul Calistrat anchetat pentru "clevetire" de fratele Daniel patriarhul

ARAD. Călugăr arădean filmat în timp ce era pălmuit peste fund de un bărbat: „M-a ispitit Diavolul“

SĂLAJ. Banii unei mănăstiri din Sălaj, daţi pe mâna unei vedete deghizate în călugăr. Monahul s-a făcut nevăzut cu bani cu tot.

SURSA: b1.ro

Comentarii

Ultimă oră