Sari la conținut

Schiorii Coronei Brașov - pe primele locuri la SES Cup

schiorii-coronei-brasov-pe-primele-locuri-la-ses-cup

Schiorii Coronei Brașov au obținut clasări meritorii la SES Cup și la concursul FIS de la Kronplatz, Italia.


Pe pârtiile stațiunii italiene de schi Kronplatz au avut loc, între 18 și 21 decembrie, Cupa SES și concursul FIS Kronplatz. Sportivii Coronei Brașov au reușit să se claseze pe locuri fruntașe în Cupa SES și să obțină clasări meritorii în puternicul concurs FIS.


La Cupa SES, Diana Rențea a ocupat locul 2 la slalom și a urcat pe primele două poziții la slalom uriaș (locul 1 și 2 din două curse), iar Raul Danciu, recent legitimat la Corona Brașov, a sosit pe locul 4 la slalom și pe locurile 5 și 7 la slalom uriaș. Ania Caill a ocupat prima poziție la slalom uriaș.


La Kronplatz, România a obținut locul 1 pe națiuni la Cupa SES!


SES (Small Evolving Ski Nations) este o asociație care sprijină, prin competiții și tot felul de proiecte, națiunile membre să dezvolte sporturile de iarnă. SES face parte din familia FIS și operează în conformitate cu calendarul FIS și programele FIS.


La concursul FIS Kronplatz, în proba de slalom uriaș, sportivele Coronei Ania Caill și Diana Rențea au ocupat pozițiile 21 și respectiv 24, și au reușit să își îmbunătățească punctajul FIS. La proba de slalom, Diana a ocupat locul 27, iar în întrecerea masculină, Raul Danciu a terminat cele două manșe din întrecerea de slalom pe locul 39. Proba de slalom uriaș i-a adus lui Raul poziția 47.


În luna ianuarie sportivii Coronei din lotul național, Diana Rențea și Raul Danciu, vor avea o misiune extrem de grea: vor încerca să obțină biletele pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în seria de concursuri de calificare organizate de Federația Română de Schi și Biatlon.


Diana Rențea și Raul Danciu sunt antrenați Emilian Focșeneanu și de Bogdan Barbu.

Comentarii

Ultimă oră