Sari la conținut
sciefest-la-biblioteca-judeteana

Biblioteca Județeană Brașov și Coresi Shopping Resort au plăcerea să vă invite la SCIEFEST – Festival de știință și industrii creative, ce va avea loc între 24-26 noiembrie, în Coresi, parţial la sediul bibliotecii din Livada Poştei şi la Filiala nr. 6 de copii și tineret din strada Iuliu Maniu nr. 6.

Festivalul va cuprinde activități și evenimente pentru toate vârstele: ateliere educaționale pentru elevi de gimnaziu și de liceu, pentru părinți, prezentări de tehnologii și aplicații inovatoare, expoziții de fotografii spațiale, conferințe, filme etc.

Programul actualizat pe blogul bibliotecii http://blog.bjbv.ro/?p=4499

Înscrieri la ateliere la adresa biblgb@rdsbv.ro, menționând în titlul mesajului Sciefest - numele atelierului.

Din programul de vineri face parte conferința de istorie politică despre „Știinţa politicii la Ionel Bratianu” de Corneliu Pintilescu (ciclul Conferințele Secției Periodice). Sâmbătă vom afla lucruri speciale din lumea biologiei, a animalelor care folosesc veninul ca mecanism de apărare. Biologul Ancuţa Bontaş, co-traducător al carţii Autobiografia lui Charles Darwin apărută în 2017 la editura Humanitas, va dezvălui din tainele evoluţiei veninului la animale, un program în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Duminica este dedicată astronomiei, iar conferința despre Viaţa în Univers între mit și realitatea științei a lui Lucian Curelaru vine să lămurească ideile noastre despre alte ființe în univers și să combată prejudecățile și miturile propagate mai ales de tabloide.

Filmul este în centrul festivalului și sunteți invitați să vedeți proiecții ale clubului Antares despre cum imaginaţia autorilor de literatură SF a devenit realitate. În final, vom avea patru cineaști și producători tineri și creativi de film experimental pe care va învitam să îi urmariți – Orsolya Balint, Claudiu Cojocaru, Corina Drăgan și Mara Oprişiu.

Comentarii

Ultimă oră