Sari la conținut

Școala de acasă: iată cum îți poți ajuta copilul să țină pasul cu materia!

scoala-de-acasa-iata-cum-iti-poti-ajuta-copilul-sa-tina-pasul-cu-materia


Școala online, deși mult mai sigură, nu se dovedește la fel de eficientă ca cea tradițională. Copiii au fost învățați deja cu acel mod de predare, de aceea, acum întâmpină dificultăți de înțelegere și de menținere a atenției. Este de înțeles, din moment ce se află în mediul familiar al casei, unde sunt obișnuiți doar să se joace și să se relaxeze.

Statisticile cu privire la evoluția noului virus nu sunt promițătoare, așadar, o revenire la traiul normal, de dinainte de pandemie, nu va fi posibilă prea curând. În acest caz, părinții trebuie să vină în ajutorul copilului lor, prin diferite activități, astfel încât să îl ajute pe cel mic să țină pasul cu materia! Cum? Ei bine, există o mulțime de modalități interactive și interesante prin care poți face acest lucru, fără să îl încarci cu ore suplimentare de pregătire!


Iată 3 metode prin care părinții își pot ajuta copilul în procesul de învățare!

1. Oferă-i cărți interactive


Din fericire pentru părinții din ziua de astăzi, piața de carte pentru copiii se află pe culmile succesului. Din moment ce s-a demonstrat că cititul de la vârste fragede are un rol benefic în dezvoltarea armonioasă a micuțului, marile edituri au început să scoată tot mai multe cărți interactive, cu informații științifice sau opere celebre simplificate, pe înțelesul lor.

Unul dintre cele mai bune exemple, la acest capitol, îl reprezintă cartea de activități Montessori, care învață copilul, cu ajutorul imaginilor colorate și joculețelor interesante, diferite informații legate de lumea înconjurătoare. De la date despre corpul uman, la cele legate de animale și vegetație, piața prezintă o mulțime de oferte atractive, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!

2. Alege jocuri care să îl stimuleze și altfel


Oricărui copil îi va plăcea să se joace. De aceea, dacă alegi cu atenție un joc captivant, care să aibă, însă și o componentă didactică, atunci vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul. Din fericire și la acest capitol oferta de piață este foarte variată, așadar ai de unde alege.

De la jocurile dedicate dezvoltării motorii la cele de recunoaștere a diferitelor animale, de cultură generală sau construirea diferitelor obiecte, acum poți găsi orice. Prin joacă, cel mic nu va simți că învață ceva nou, dar informația se va înregistra automat. Totul devine mult mai ușor atunci când este făcut cu plăcere!

3. Nu neglija sportul!


Deși părinții poți fi tentați să își țină copilul numai în casă, pentru a-l proteja, acest lucru nu este bun pentru cel mic. De la o vârstă fragedă, prichindeii au nevoie de multă mișcare, pentru a-și dezvolta abilitățile motrice. Apoi, cu cât cresc, mișcarea devine obligatorie pentru a consuma energia acumulată peste zi în cantități foarte mari.

Ținând cont și de faptul că sportul are un rol extrem de important în menținerea atenției, el nu trebuie neglijat. Ieși cu cel mic 30 de minute zilnic, în jurul blocului, pentru o mică plimbare sau, dacă nu vrei să te expui deloc, organizează ședințe de exerciții în casă.

Iată, așadar, câteva lucruri care îl pot ajuta pe cel mic în procesul de învățare. Ele îl ajută să fie mai atent la ore și îl învață, în plus, lucruri noi despre lumea în care trăiește, totul într-un mod simplu, rapid și extrem de captivant!

Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii

Ultimă oră