Sari la conținut

Școala din Șoarș și Grădinița „Micul Prinț” din Brașov, pe „scenariul roșu”

scoala-din-soars-si-gradinita-micul-print-din-brasov-pe-scenariul-rosu

Școala din Șoarș și Grădinița „Micul Prinț” din Brașov, pe „scenariul roșu”. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență!

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a convocat miercuri (16 septembrie 2020) ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea dezbaterii și votării propunerilor de aplicare a scenariului roșu în cazul Școlii Gimnaziale din localitatea Șoarș și al Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț” din municipiul Brașov. De altfel, grădinița din Brașov a fost închisă încă din 14 septembrie 2020, după cum a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Valentin Bucur.


    Astfel, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat, prin vot unanim, instituirea scenariului roșu, până în data de 1 octombrie 2020, în cazul Școlii Gimnaziale Șoarș, respectiv 21 septembrie 2020 în cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț”.
„Propunerile de aplicare a scenariului roșu, ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități/lecții online, au fost făcute de consiliile de administrație ale celor două unități (din care fac parte și reprezentanții părinților), fiind avizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov și de Inspectoratul Școlar Județean”, a anunțat Prefectura Brașov.


    În cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț” cauza este confirmarea infectării unei educatoare cu noul coronavirus.



  Comuna Șoarș, de la o incidență de 0,46/1.000 de locuitori, la 2,76/1.000 de locuitori

În privința Școlii Gimnaziale din localitatea Șoarș, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/1.000, propunerea a fost motivată de necesitatea protejării elevilor, dat fiind faptul că aceste cazuri au avut mulți contacți, iar comunitatea este expusă unui risc crescut de infectare.


    Reamintim că în data de 7 septembrie 2020, incidența cazurilor de COVID-19 în această comună era de 0,46/1.000 de locuitori, astfel că școala amintită a fost deschisă conform scenariului verde, care presupune prezența fizică a tuturor elevilor la cursuri.


   „Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc. La Șoarș este vorba despre 6 cazuri, dintre care unul este al unui elev al școlii respective”, a afirmat directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.


În acest moment, în județul Brașov sunt 5 unități de învățământ care desfășoară cursurile în „scenariul roșu”.

Comentarii

Ultimă oră