Sari la conținut

Scurtează lungul drum până la mașina de spălat dorită

scurteaza-lungul-drum-pana-la-masina-de-spalat-dorita

Deși nu ne place să recunoaștem, vine o vreme când e nevoie să schimbăm vechea mașină de spălat. Fie că devine prea gălăgioasă, fie că am reparat-o de prea multe ori ca să-și justifice bugetul de întreținere, înlocuirea mașinii de spălat presupune un anumit „ritual”.

Tu cu ce probleme te confrunți când vine vorba de achiziția unei mașini de spălat? Având în vedere faptul că, pentru majoritatea dintre noi, această decizie este dificil de realizat și implică mult timp de gândire, este firesc să ai foarte multe întrebări ale căror răspunsuri ți le dorești imediat, legate de raportul cost-beneficiu, funcționalități, întreținere, design sau programe de spălare.

Ce mașini de spălat ți se par eficiente? Iei în calcul și posibilitatea de a alege un model din gama cu uscător? În concepția generală, eficiența unei mașini de spălat se interpretează în funcție de curățenia rufelor proaspăt spălate, ușurința în întreținere și durata de viață. Cu toate acestea, există multe alte aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul pentru a face o decizie inteligentă.

Prin raportare la casa noastră, spațiul constituie prima provocare pe care trebuie să o confruntăm. În principiu, există două tipuri standard de mașini de spălat: cu încărcare frontală și cu încărcare verticală. În funcție de spațiul în care urmează să fie amplasat electrocasnicul, hotărâți-vă ce dimensiune vă este utilă. Aferent acestui criteriu, principalele categorii sunt: mașini de spălat de mici, slim, compacte și normale.

Următorul element pe care trebuie să îl analizați este capacitatea de spălare a unei mașini de spălat. Pentru a face o alegere rațională, luați în considerare doar acele mașini de spălat care răspund corespunzător nevoilor dumneavoastră. Pe piață veți găsi mașini de spălat cu capacitate între 4 si 12 kg. Ce este important să rețineți privind acest aspect? Doar o mică parte a programelor de spălare permit să utilizați mașina la capacitate maximă. În funcție de tipurile de materiale ale rufelor care urmează să fie puse la spălat, puteți folosi o anumită capacitate de spălare, cu o variație între 25% si 100%. Cu toate acestea,  dacă mașina de spălat va fi încărcată sub capacitatea optimă, va fi mai puțin performantă și rezultatul final ar putea să fie nesatisfăcător.

Dacă ați avut probleme până în prezent cu stoarcerea rufelor după spălare, este recomandabil ca  data viitoare să verificați în prealabil viteza de centrifugare a acelor mașini de spălat de care sunteți interesat. Pentru o stoarcere foarte bună, optați pentru acele mașini de spălat cu viteza de centrifugare de cel puțin 1000-1200 rpm (rotații pe minut).

Dacă vă doriți să uitați de întinsul rufelor, puteți opta pentru mașini de spălat cu uscător. Această opțiune este un adevărat sprijin în eficientizarea sarcinilor pe care le aveți de îndeplinit acasă, vă ușurează munca și vă scapă de o parte de griji, în special în cazul în care nu aveți spațiu pentru un uscător de rufe independent.

Aspectul pe care se pune cel mai mare accent,totuși, rămâne numărul programelor de spălare. Unul dintre cele mai mari beneficii de care se bucură toată lumea la noile mașini de spălat este programul scurt, de 15-20 sau 30 de minute. Programul scurt este extrem de util în cazul în care nu aveți mult timp la dispoziție.

Per total, este indicat să vă gândiți mai întâi la nevoile voastre și la ce performanță vă așteptați din partea acestor electrocasnice și, ulterior, să restrângeți gama de mașini de spălat la cele care sunt de interes și compatibile cu nevoile voastre specifice. Nu rămânde decât să lămuriți problema transportului (majoritatea magazinelor oferă posibilitatea de livrare a produsului dincolo de pragul casei, direct în baie sau în bucătărie) și să vă bucurați de o mașină de spălat eficientă.

Comentarii

Ultimă oră