Sari la conținut

Scutire pe impozit reintrodusă pentru veteranii de război

scutire-pe-impozit-reintrodusa-pentru-veteranii-de-razboi

Guvernul a modificat, prin ordonanță de urgență, Codul Fiscal, pentru a restabili facilitățile fiscale acordate veteranilor de război, văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Conform acestui act veteranii şi văduvele de război vor fi din nou (aşa cum se întâmplase până la 31 decembrie 2015) scutiţi integral de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii sau soţiile, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deţinute în comun de soţi cu o terţă persoană, facilitatea se va acorda doar pentru partea deţinută de veterani, văduve de război şi de soţii/soţiile acestora.

Modificarea vine ca o rectificare după ce la startul anului acesta, tehnocraţii au dat o Hotărâre de Guvern prin care veteranii mai puteau fi scutiţi doar pe jumătate de plata impozitului, adică doar pentru partea lor de proprietate. Soţiile veteranilor de război trebiau să plătească impozitul, la fel şi rudele celor care au rămas invalizi în urma războiului. Hotărârea de guvern intrase în vigoare de la 1 iunie 2016.

Comentarii

Ultimă oră