Sari la conținut
se-cauta-parlamentarii-brasovului-de-la-1919

Autoritatea Electorală Permanentă invită societatea civilă să se implice în realizarea unei monografii a alegerilor din anul 1919 pentru primul Parlament al României Mari, instituția propunându-şi să marcheze Centenarul Marii Uniri printr-un demers colectiv de reconstituire a unui moment de referinţă pentru istoria democraţiei noastre.

În acest sens, este utilă orice informaţie validă care poate completa fişa biografică a fiecărui parlamentar, informaţii ce pot fi găsite în presa vremii, în arhivele publice sau personale ori în memoria urmaşilor.

Potrivit BZB, cei 4 deputaţi de la Brașov, care apar pe colegiile electorale din judeţ, sunt dr. Vasile Saftu - Braşov, Mihai Popoviciu  - Feldioara, Voicu Niţescu - Săcele, Fritz Connerth - Codlea. De asemenea, mai apar şi 2 senatori: Lutz Korodi - Braşov și dr. Iosef Blaga - Satulung.

AEP îi invită pe toţi cei care deţin informaţii despre oricare dintre parlamentarii aleşi în anul 1919 să le transmită Autorităţii Electorale Permanente la adresa de e-mail centenar.alegeri@roaep.ro.

Aportul cetăţenilor la realizarea acestei monografii în format print şi electronic va fi recompensat cu menţionarea numelor acestora în caseta colectivului redacţional şi în publicarea lor pe pagina oficială de Internet a AEP.

Comentarii

Ultimă oră