Sari la conținut
se-deschide-partia-lupului-inferior

Deoarece fluxul de turiști din Poiana Brașov este în continuă creștere și urmează vacanța elevilor, ceea ce va crea o presiune foarte mare la instalațiile de transport pe cablu, reprezentanții firmei, care asigură amenajarea pârtiilor au lucrat intens în ultimele 36 de ore, astfel că sâmbătă, 30.01, va fi deschisă și partea inferioară a pârtiei Lupului, devansând termenul stabilit inițial, respectiv începutul săptămânii viitoare.

"A fost un efort fantastic, atât al firmei care se ocupă de amenajarea pârtiilor cât și a firmei care se ocupă de administrarea transportului pe cablu să fie posibil acest lucru. De ce este importantă pârtia Lupului inferior? Pentru că acolo există telescaunul de 4 locuri, care deservește doar această pârtie, astfel încât schiorii nu vor mai interacționa cu cei care vor să urce pe tot domeniul schiabil. Noi sperăm, pe de o parte să nu fie lume chiar atât de multă la telescaunul Lupului și în același timp să mai scadă presiunea care există la sistemele de transport pe cablu pentru zona superioară, respectiv Telegondola și telescaunul Ruia." a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.



Deschiderea acestei pârtii înseamnă și punerea în funcțiune a Telescaunului Lupului, ceea ce reprezintă o alternativă la celelalte sisteme de transport pe cablu și ar mai reduce din numărul de schiori existent la telegondolă și la telescaunul Ruia. Unul dintre avantajele deschiderii pârtiei Lupului - inferior este faptul că un mijloc rapid de transport pe cablu, telescaunul, deservește doar această pârtie, astfel că cei care aleg să schieze în această zonă nu mai sunt nevoiți să aștepte foarte mult la îmbarcare. Pentru utilizarea telescaunului Lupului sunt anulate 3 puncte de pe ski-pass.Totodată, cei care vor veni la schi în data de 30.01.2021, în Poiana Brașov, trebuie să știe că pe pârtia Ruia va avea loc Cupa Corona la Schi, astfel că pe partea dreaptă a pârtiei accesul va fi restricționat. Reprezentanții Serviciului Public Salvamont ăi sfătuiesc pe schiori să nu depășească și să nu intre în zonele marcate, deoarece se pot interpune cu traseele sportivilor, lucru care ar putea genera evenimente nedorite.

Comentarii

Ultimă oră