Sari la conținut

Se mai lucrează la reparaţiile exterioare de la Cetatea Braşovului

se-mai-lucreaza-la-reparatiile-exterioare-de-la-cetatea-brasovului

La platforma de belvedere din spatele Complexului Agrement mai trebuie făcute unele finisaje. Lucrări mai trebuie făcute şi la Turnul Artelor!

Începute în prima parte a lunii mai, lucrările la căile de acces către turnurile, bastioanele sau punctele de belvedere de la Cetatea Braşovului vor fi gata luna aceasta.

Până acum, au fost reparate scările, balustradele şi alte elemente de siguranţă de la Turnul Alb, Turnul Negru, dar şi de la câteva turnuri de sub Tâmpa. În schimb, nu au fost terminate lucrările la platforma de belvedere din spatele Complexului Agrement de sub Tâmpa, începute de aproximativ o lună. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, la această platformă mai sunt de făcut câteva finisaje.


    „De asemenea, în scurt timp vor începe şi reparaţiile la căile de acces către Turnul Artelor, acesta fiind ultimul obiectiv la care mai trebuie realizate astfel de intervenţii. Până la data de 1 iulie vom termina toate reparaţiile exterioare de la turnuri, bastioane şi zidurile de apărare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.


     Acestea sunt numai nişte intervenţii minimale ce pot fi făcute de municipalitate pentru că, în continuare, situaţia juridică a monumentelor este nereglementată. Monumentele istorice figurează acum cu câte doi proprietari/administratori, fiecare „învestit” cu câte o hotărâre de guvern, respectiv Consiliul Judeţean Braşov şi Municipiul Braşov.

E bine de reamintit faptul că în anul 2016, Consiliul Judeţean Braşov a început demersurile pentru abrogarea din Cartea funciară a poziţiilor prin care Judeţul Braşov era menţionat ca administrator al acestor monumente, fiind transmise la Bucureşti mai multe documente necesare aprobării unei hotărâri de Guvern în acest sens. Procedura nu a fost încheiată, pentru că, de mai multe ori, specialiştii din Guvernul României au solicitat clarificări.

Comentarii

Ultimă oră