Sari la conținut

Se poate schia pe cea mai lungă pârtie din ţară

se-poate-schia-pe-cea-mai-lunga-partie-din-tara

De astăzi se poate schia pe toată pârtia Drumul Roşu, din Poiana Braşov, care are 5,3 kilometri și este considerată cea mai lungă pârtie din țară.


   Datorită ninsorii din ultimele zile, dar şi a înzăpezirii artificiale, pârtia Drumul Roşu este practicabilă în întregime, astfel că turiştii pot schia până în Poiana Braşov.

Drumul Roşu (cea mai lungă pârtie de schi din ţară, însumând 5,3 kilometri) este o părtie medie spre dificilă recomandată în general schiorilor cu experienţă și a fost inclusă într-un top al celor mai bune pârtii din ţară.

În continuare se schiază în condiţii excelente în zona superioară a masivului Postăvarul, pe următoarele pârtii: pârtia Kanzel, pârtia Sulinar - deschisă până la lac, cu intrare în Drumul Roşu, pârtia Lupului - deschisă până la staţia inferioară a telescaunului Ruia.

Stratul de zăpadă pe pârtii este de 40-50 de cm.

Sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telegondola şi telescaunul Ruia.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii.


   În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte.

(De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel).

Comentarii

Ultimă oră