Sari la conținut

Semne că o persoană se gândește la sinucidere

semne-ca-o-persoana-se-gandeste-la-sinucidere

Numărul cazurilor de sinucidere din România depășește media europeană, așa că este esențial să recunoști o persoană care are gânduri negre și să o ajuți. Află care sunt primele semne!

Chiar dacă o persoană nu vorbește despre sinucidere, nu înseamnă că nu se gândește să facă acest gest. Depresia este primul semnal de îngrijorare, dar sunt și alte semne că cineva își dorește să își pună capăt zilelor. Bărbații sunt de patru ori mai predispuși la sinucidere decât femeile, potrivit statisticilor. Principalii factori de risc sunt vârsta, genul, etnia, dar și depresia și alte boli psihice. O atenție deosebită trebuie acordată celor care au avut tentative de suicid, au în familie cazuri de boli psihice sau de sinucidere, au fost supuși unui abuz fizic sau sexual, dețin arme de foc, suferă de boli incurabile sau au dureri cronice.

Cum îți dai seama că o persoană se gândește la sinucidere?

Orice persoană care își exprimă dorința de moarte trebuie luată în serios. Depresia este primul semnal de îngrijorare. Oamenii care sunt afectați de această problemă sunt mereu triști, își pierd interesul pentru activități care le făceau plăcere și au tulburări de somn sau alimentare.

Un alt semn că o persoană se gândește la sinucidere îl reprezintă dorința de a-și asuma riscuri care se pot încheia tragic: conduce cu viteză, trece pe culoarea roșie a semaforului etc. Comentariile că se simte neajutorată, fără speranță sau fără valoare sunt la fel de periculoase și exprimă o dorință de moarte.

Citește continuarea pe Unica.ro

Comentarii

Ultimă oră