Mult așteptatul sezon 7 din seria de televiziune "Game of Thrones" ("Urzeala Tronurilor") va începe în cursul verii anului viitor și nu în luna aprilie, așa cum a fost cazul celorlalte sezoane de până acum, iar noul sezon va conține doar 7 episoade în loc de 10 ca de obicei, conform unui anunț făcut de HBO, transmite Entertainment Weekly.
    HBO a anunțat și că noul sezon va fi filmat în locații din Irlanda de Nord, Spania și Islanda. Au trecut doi ani de la ultimele filmări realizate de echipa "Game of Thrones" în Islanda, în locații folosite pentru scenele de la nord de Zid, pe când Jon Snow se afla în tabăra sălbaticilor conduși, pe atunci, de Mance Rayder, regele de dincolo de Zid. „Începem puțin mai târziu filmările pentru că la finalul sezonului 6 am anunțat că 'a venit iarna' și evident că vremea frumoasă, de vară, nu ne mai ajută deloc", au explicat și cei doi producători executivi. De obicei filmările pentru sezonul următor începeau în cursul lunii iulie, scrie agerpres.ro.
 
 
Sezonul 6 din "Game of Thrones" a doborât recordurile de audiență ale HBO înregistrând o medie de 23 de milioane de telespectatori pe episod. Acest sezon a primit și nu mai puțin de 23 de nominalizări la premiile Emmy.