Sari la conținut

Sfatul cardiologului: Durerile în piept pot fi semnalul unei boli de inimă

sfatul-cardiologului-durerile-in-piept-pot-fi-semnalul-unei-boli-de-inima-

Cauzele durerilor în piept sunt diverse și au facut, de-a lungul timpului, obiectul a numeroase articole medicale. Multe persoane caută pe internet informașii despre simptome și afecțiuni pentru a se „auto-diagnostica” sau pur și simplu pentru a se liniști, alegând cel mai puțin grav diagnostic, fără ca mai apoi să mearga la medic.

Specialiștii ne sfătuiesc întotdeauna să nu ignoram durerile și să ne prezentam la medic ori de câte ori simțim că ceva nu este în regula cu noi. De cele mai multe ori, durerea în piept poate însemna o boală cardiovasculară.

Una dintre procedurile cele mai avansate de depistare a bolilor cardiovasculare este coronarografia. Principalele simptome ale pacienților care au indicație de coronarografie sunt: durerea în piept, cu senzațiă de arsura, apăsare, care apare în repaus sau la efort, oboseală, senzația de sufocare la efort, amețelile, palpitațiile, pierderea conștienței sau modificari care apar la evaluările non-invazive, cum ar fi electrocardiograma de repaus, electrocardiograma din timpul testului de efort, ecografia cardiacă.

“Procedura arată dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie, adică implantarea de stent, care este procedura de terapie a acestei boli, sau afecțiunea este mai avansată și are nevoie de intervenție chirurgicală cum este cea de by-pass aorto-coronarian, sau deocamdată pacientul nu are nevoie decât de tratament medicamentos și regim alimentar igieno-dietetic”, spune dr. Costică Baba, medic specialist cardiolog la Spitalu de Cardiologie Clinicco Brașov.

Coronarografia  e o procedură medicală comună. Riscul complicațiilor este foarte mic, iar pentru realizarea procedurii este obligatorie spitalizarea. Durata procedurii, cu tot cu pregătirea pacientului, este între 15 și 30 de minute, iar după finalul procedurii este necesară supravegherea medicală pe o perioadă de 12-24 de ore.

“În clinica noastră, pacienții beneficiază de procedura de coronarografie decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. În ultimii 3 ani, peste 5000 de pacienți au beneficiat gratuit de acest program și alti 1000 au fost operați pe cord deschis ”, spune dr. Costică Baba, medic specialist cardiolog la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici

Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov

Cardiologie Intervenţională
       Electrofiziologie şi dispozitive implantabile
       Chirurgie cardiovasculară
       Str. Şcolii nr. 8 Braşov,
       Recepţia Clinicco: 0268 44 55 44
       Internări Clinicco: 0733 008 195
       E-mail: cardiologie@clinicco.ro
       http://www.clinicco.ro/servicii-medicale/cardiologie

Comentarii

Ultimă oră