Sari la conținut

Sfatul cardiologului: La Braşov pacienţii cardiaci beneficiază gratuit de implanturi de stimulatoare cardiace

sfatul-cardiologului-la-brasov-pacientii-cardiaci-beneficiaza-gratuit-de-implanturi-de-stimulatoare-cardiace-

La Braşov, pacienţii cardiaci beneficiază gratuit de implanturi de stimulatoare cardiace. Acestea se realizează printr-un program naţional, iar serviciile sunt decontate de CAS. Dacă nu ar fi existat această soluţie la Spitalul de Cardiologie Clinicco, pacienţii ar fi trebuit să bată drumurile până la Târgu Mureş sau Bucureşti.

Conducerea spitalului spune că, de 7 ani de la înființare unitatea medicală a derulat mai multe programe, prin care specialiştii au venit în sprijinul pacienţilor cu afecţiuni cardiace.  “În cadrul politicii spitalului nostru pe lângă partea de coronarografie, tot împreună cu CAS,  beneficiem de programe naţionale de sănătate. Spitalul nostru este inclus în două programe: cel de stentare şi cel de implantare stimulatoare cardiace. În programul de stimulatoare cardiace avem colaborare cu medicii Spitalului Judeţean , unde , cu ajutorul lor,  pacientul este diagnosticat în Spitalul Judeţean,  după care este trimis la spitalul nostru pentru implantarea stimulatoarelor. Totul este fără costuri, fără nici un fel de alte sume de bani necesare desfăşurării activităţii” , spune Adrian Teciu, manager Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov.

Nu doar implanturile de stent sau stimulatoare cardiace sunt gratuite pentru pacienți ci și coronarografia, una dintre cele mai importante și complete investigații cardiace. “Pacienții au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, urmând ca apoi să facă o programare la noi. Programul de coronarografie gratuit a demarat în octombrie 2012, este activ și până  acum am avut peste 5000 de pacienți care au beneficiat de această procedură” a mai spus Adrian Teciu, manager Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov.

Pacienţii cardiaci, a căror boală este depistată la timp, de cele mai multe ori prin procedura de coronarografie şi cărora le-au fost implantate fie stimulatoare cardiace, fie stenturi îşi pot relua activitatea de zi cu zi, în scurt timp, după intervenţii. În ultimii 6 ani, medicii de la Clinicco au tratat peste 15 mii de persoane cu astfel de afecţiuni.

Spitalul de cardiologie Clinicco Braşov

Cardiologie Intervenţională
       Electrofiziologie şi dispozitive implantabile
       Chirurgie cardiovasculară
       Str. Şcolii nr. 8 Braşov,
       Recepţia Clinicco: 0268 44 55 44
       Internări Clinicco: 0733 008 195
       E-mail: cardiologie@clinicco.ro
       http://www.clinicco.ro/servicii-medicale/cardiologie

Comentarii

Ultimă oră