Sari la conținut

„Silvia”, regina Csárdásului, vă așteaptă la Opera Brașov!

silvia-regina-csrdsului-va-asteapta-la-opera-brasov-

„Silvia”, regina Csárdásului, vă așteaptă la Opera Brașov! Sâmbătă, 19 iunie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, sunteți invitați să fiți parte din spectacolul cu opereta „Silvia” de Emmerich Kálmán și să vă încărcați cu voioşia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle époque”.


Premiera mondială a avut loc la 17 noiembrie 1915, la Teatrul Johann Strauss din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein şi Bela Jenbach şi revăzut apoi de István Békeffy şi Kellér Dezső; premiera operetei „Silvia” de la Opera Brașov – iunie 2012. Titlul iniţial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și este cea mai apreciată lucrare a compozitorului maghiar. Cu amestecul său de teme serioase, dialog spumos și o partitură vibrantă, „Silvia” este o bijuterie a operetei, care este la fel de proaspătă astăzi ca acum mai bine de un secol.


În concepţia regizoral-scenografică a versiunii braşovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viaţă a cabaretului unguresc, precum şi opulenţa palatelor vieneze. Silvia - Prinţesa Ceardaşului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăţie, dar şi de convenţii, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră şi o aplaudă seară de seară.

Biletele pentru spectacolul cu opereta „Silvia” de E. Kálmán se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Comentarii

Ultimă oră