Sari la conținut

Simone Temestini s-a impus în Trofeul Sirius, de la Râșnov

simone-temestini-sa-impus-in-trofeul-sirius-de-la-rasnov

În weekend s-a desfășurat, la Râșnov, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018.

Competiția, dotată cu Trofeul Serus, a fost câștigată de un laureat permanent al întrecerilor de raliuri, Simone Tempestini.

Învingătorul a reușit un lucru mai rar, obținând cel mai bun timp al fiecărei manșe disputate.

Campionul a pilotat la Râșnov un Radical SR4, vehicul cu care a câștigat anul trecut și Trofeul Teliu. Ceilalți doi clasați pe podiumul Trofeului Serus sunt Andrei Dumitrescu și Lucian Răduț, departajarea celor doi fiind făcută de o diferență infimă, de 0.024 secunde.

Trofeul Serus 2018 a avut pe lista de înscrieri un număr record de 110 sportivi, printre care multe nume-surpriză, iar vremea frumoasă a adus foarte mulți spectatori pe marginea traseului de pe Valea Cetății.

După ce în urmă cu o lună a câștigat Tess Rally Brașov, prima etapă a Campioantului Național de Raliuri, Simone Tempestini este în acest moment lider în ambele cele mai importante două campionate automobilistice din România, cel de raliuri și cel de viteză în coastă.

Pe lângă Simone Tempestini, alți trei foști campioni naționali de raliuri au participat în Trofeul Serus: Dan Gîrtofan, Vali Porcișteanu și Titi Aur.

Spre deosebire de Tempestini, cei trei au folosit mașinile cu care concurează în Campionatul Național de Raliuri (toți trei cu Skoda Fabia R5), testându-le înainte de Transilvania Rally - Cluj Napoca (3-5 mai 2018). Fiind cel mai rapid pilot al grupei A, Gîrtofan s-a clasat al șaptelea în clasamentul general, Porcișteanu al nouălea iar Titi Aur al 15-lea.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop se va desfășura tot pe meleagurile brașovene, la Teliu, în zilele de 19 și 20 mai.

Comentarii

Ultimă oră