Sari la conținut

Sirenele de alarmare publică se vor auzi din nou miercuri dimineaţă

sirenele-de-alarmare-publica-se-vor-auzi-din-nou-miercuri-dimineata

Sirenele de alarmare publică vor fi puse în funcțiune, mâine dimineaţă (1 noiembrie 2017), în mai multe localităţi din judeţul Brașov. Totul face parte din amplul exercițiu de testare a acestor mecanisme, care se desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună, la nivel naţional.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, „în mai multe localităţi din judeţul Braşov va fi declanşat mecanismul de înștiințare a autorităţilor prinvind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamente de avertizare/ alarmare a populaţiei, prin intermediul semnalelor acustice. Vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma «EXERCIŢIU» ”, a transmis Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

 Între orele 10.00 și 11.00 în toate județele țării vor avea loc astfel de exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare și alarmare, precum și pentru pregatirea continuă a autorităților administrației publice locale. Exerciții de acest gen se desfășoară, începând din luna august, în prima zi de miercuri a fiecarei luni.

Comentarii

Ultimă oră