Sari la conținut
soferii-rat-ameninta-cu-greva-

Potrivit Transilvania Expres, şoferii RAT Brașov amenință că vor intra în grevă generală dacă negocierile salariale pe anul 2017 vor eșua.

În mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Braşov, călătorii au găsit un mesaj din partea șoferilor, care au plecat în curse, cu banderole albe legate de oglinzile laterale:

„ Stimați brașoveni,

Sindicatul Liber 2015 RAT BRAȘOV își cere scuze pentru disconfortul pe care îl va crea dacă se va ajunge la declanșarea conflictului de muncă, în urma eșuării negocierilor salariale pe anul 2017 la RATBV SA.

Suntem puși în situația de a protesta datorită faptului că în prezent 441 de angajați din 840 ai societății au salariul minim pe economie, salariul mediu de încadrare fiind 1.580 lei. Astfel, aproximativ 85% dintre angajați au cu maximum 100 de lei mai mult decât salariul minim pe economie, deși sunt persoane calificate.

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și vă cerem să fiți solidari”.

Contactat de Transilvania Expres pentru un punct de vedere din partea conducerii RAT, purtătorul de cuvânt Silviu Ștefan a declarat:

„În momentul de față nu suntem în prezența unei forme de protest prevăzute de lege, ci este o manifestare a stării de nemulțumire. La ora actuală în cadrul societății există un contract colectiv de muncă valabil până în mai 2018, încheiat cu reprezentanții sindicali. Din luna februarie a acestui an au început negocieri cu reprezentanții sindicali și revendicările lor sunt în atenția conducerii. Până la finalul lunii iulie se va prezenta un răspuns la solicitarea lor de majorare a salariilor. Ceea ce se întâmplă este o încercare de a se pune presiune. Dacă se va intra în grevă, fără a se parcurge mai întâi pașii prevăzuți de lege, aceasta va fi una ilegală, în condițiile în care există contractul colectiv de muncă semnat. Salariile actuale sunt cele negociate anul trecut și înscrise în CCM”.

Comentarii

Ultimă oră