Sari la conținut
solidaritate-brasoveana

O sută de copii care urmează cursurile de gimnaziu au primit un sprijin important pentru începutul de an şcolar. Este vorba despre copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali, iar ajutorul s-a făcut prin programul “Solidaritatea braşoveană” derulat de Consiliul Judeţean. Rechizitele au fost donate de două companii braşovene, dar şi de braşoveni obişnuiţi.

Curtea de pe Apullum a fost plină de copii şi părinţi ca la un început de şcoală. La sediul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă, unde se derulează programul „Solidaritatea braşoveană” s-au strâns o sută de copii aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Protecţia Copilului şi Asistenţă socială, dar daţi în grija asistenţilor maternali. Cu multă bucurie, ei au primit rechizitele drept ajutor pentru debutul şcolar. „Avem câte un set de 12 caiete pentru fiecare copil. Este vorba despre un set de patru caiete dictando, patru de matematică, caietele cum sunt solicitate pentru biologie, geografie, caietele de muzică, un caiet de desen”, a declarat Iosif Ciurean, directorul adjunct din partea Agenţiei de Dezvoltare Durabilă Braşov. „Ne ajută, un pas pentru început de an şcolar, să sperăm că va fi folositor, în primul rând pentru că ea este o domnişoară care e talentată la desen şi pictură. Aşadar, tot ce a primit acuarele şi creioane color poate o vor ajută să îşi dezvolte această pasiune”, ne-a un asistent maternal. „Am primit rechizite şi acuarele, ne ajută. Să ştiţi că ne ajută. Eu am doi copii în plasament, de clasa a VI-a, aşa ca să ştiţi că aceste lucruri chiar o să ne ajute”, a declarat un alt asistent maternal.
Pachetul cu rechizite mai conţine câteva rigle de geometrie pentru clasele 5-8, câte un set de acuarele, creioane colorate, seturi de ascuţitori şi gume de şters, pixuri, dar şi dulciuri. Anul trecut, tot prin proiectul „Solidaritate Braşoveană” iniţiat de Consiliul Judeţean prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă, au beneficiat de peste 10 mii de caiete de matematică şi de dictando copiii din clasele I-IV din judeţul Braşov.

Comentarii

Ultimă oră