Sari la conținut

Soluţii inteligente româno-elveţiene pentru reabilitarea a două școli brașovene

solutii-inteligente-romanoelvetiene-pentru-reabilitarea-a-doua-scoli-brasovene

În această săptămână, Municipalitatea aşteaptă din partea operatorului economic care a câştigat licitaţia să-i fie predat proiectului tehnic pentru lucrările de reabilitare termică la Şcoala Gimnazială nr.4 din cartierul Răcădău, astfel încât, până la finele lunii, să poată fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

A doua unitate care va intra în curând în reabilitare termică este Colegiul Naţional Grigore Moisil, unde au fost obţinute deja avizele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii Braşov.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii să putem depune documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Reabiltarea termică a celor două unităţi şcolare vor fi finanţate printr-un program de coopereare guvernamentală româno-elveţian.

Lucrările prevăzute pentru cele două unităţi de învăţământ vizează, printre altele, izolarea cu vată bazaltică a faţadelor, finisaje cu plăci ceramice, aplicare de vopsea izolatoare la interior, înlocuirea ferestrelor cu tâmplărie cu două rânduri de geam low-e+Ar, iluminat interior prin tehnologie LED, izolarea teraselor, branşarea la sistemul centralizat de încălzire şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu energie electrică, termică şi apă.

Comentarii

Ultimă oră