Sari la conținut

Şosea asfaltată, până aproape de Cheile Râşnoavei

sosea-asfaltata-pana-aproape-de-cheile-rasnoavei

Drumul „Valea Lungă”, cu legătură directă din DN73A, a fost modernizat anul acesta, din banii Râşnovului


    Dacă până în această primăvară, şoferii care doreau să ajungă cu maşina la Cheile Râşnoavei, una dintre atracţiile importante ale judeţului Braşov, trebuiau să parcurgă o distanţă destul de mare pe un drum forestier, de puţin timp, pe o porţiune de peste 2 km, ei au parte de un drum asfaltat.

În zonă, pe lângă formaţiunea geologică extrem de spectaculoasă, există şi mai multe amenajări pentru turişti, printre care locul de picnic şi camping, un observator de observator de urşi sau un traseu „via ferrata”.

De asemenea, potrivit primarului Râşnovului, Liviu Butnariu, drumul Valea Lungă „trece printr-o zonă care se dezvoltă din punct de vedere turistic”, astfel că era nevoie de o modernizare a acestei artere.

Lucrările au durat două luni şi jumătate

Segmentul modernizat începe de la DN 73A şi ajunge la captarea de apă, la intrarea în Colţii Cheii. Prin această investiţie s-au făcut intervenţii la structura drumului, au fost realizate corecturi la geometria drumului, iar în final a fost turnat stratul de asfalt, operaţiune care s-a făcut „dintr-o bucată”.

   De asemenea, au fost amenajate patru podeţe transversale, care permit scurgerea apelor pluviale, dar şi 21 de podeţe de acces la proprietăţi, dintre care 17 de 6 metri, trei de 12 metri şi unul de 9 metri.

Modernizarea drumului a început în 14 mai 2019 şi a fost terminată repede, la finalul lunii trecute, în condiţiile în care vremea a fost destul de capricioasă, iar lucrările au fost destul de complexe, având în vedere că este vorba de o arteră de munte.

Valoarea contractului, finanţat integral de la bugetul local al oraşului Râşnov, a fost de 1.099.636 lei, cu tot cu TVA, lucrările fiind realizate de firma braşoveană Fincodrum, desemnată prin licitaţie.

Aceasta este a doua modernizare a drumului Valea Lungă, după ce în urmă cu mai mulţi ani, artera rutieră a fost reabilitată cu bani europeni.

Comentarii

Ultimă oră