Sari la conținut

Spaţii temporare de sacrificare a mieilor, autorizate pentru Săptămâna Mare

spatii-temporare-de-sacrificare-a-mieilor-autorizate-pentru-saptamana-mare

Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, când prin tradiţie se consumă o cantitate mare de carne de miel, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov reaminteşte că mieii, cu excepţia celor sacrificaţi în gospodărie pentru consum propriu, se sacrifică numai în unităţi de abatorizare şi sub supraveghere sanitară veterinară, de către medicii veterinari.

De asemenea, carnea se pune în consum numai după aplicarea mărcii de sănătate (ştampila) şi însoţită de de certificatul sanitar veterinar de sănătate.


   „Menţionăm faptul că pe lângă abatoarele autorizate, în perioada 10-15 aprilie 2017, se autorizează temporar, la cerere, în zonele cu efectiv mare de ovine, «Spaţii temporare de sacrificare». Toate sunt supravegheate de către medici veterinari oficiali care asigură efectuarea examenelor ante şi post sacrificare şi dispun măsuri asupra destinaţiei finale a cărnii (consum sau confiscare), aplică marca de sănătate şi emit certificatul de sănătate, stabilindu-se locul final de comercializare”, a explicat dr. Dorin Enache, director executiv al DSVSA Braşov.


  La nivelul judeţului Brașov sunt amenajate temporar şi autorizate până la această dată un număr de 7 spaţii destinate sacrificării mieilor şi supravegheate de medici veterinari:

- PF Brumaru Cristina (Săcele, str. G. Moroianu nr. 468), dr. Paraipan Georgeta
 - PF Barbu Mircea (Săcele, str. Oituz nr. 33), dr. Paraipan Georgeta
 - PF Munteanu Gheorghe (Săcele, str. Morii nr. 119), dr. Paraipan Georgeta
 - PF Costea Sabin (Teliu, str. T. Vladimirescu nr. 727), dr. Puiu Constantin
 - PF Istrate Cecilia (Vlădeni), dr. Puscariu Ioan
 - PF Grama Corneliu (Hălchiu str. Laterală, nr. 514), dr. Banitiu Marius
 - PF Popica Constantin (Bod, str. Gării nr. 590), dr. Banitiu Marius.


   La nivelul judeţului funcţionează şi sunt supravegheate de personal sanitar pieţele din municipiul Braşov (Star, Astra, Dacia, Tractorul, Bartolomeu), Codlea, Săcele, Râşnov, Făgăraş, Victoria şi Rupea.

DSVSA Braşov le recomandă cetăţenilor să achiziţioneze atât carnea de miel, cât şi celelalte produse alimentare de Paşte, respectiv ouă, lapte şi produse lactate, peşte, cozonaci, produse de panificaţie, prăjituri, legume, fructe etc numai din unităţi autorizate sau din pieţe agroalimentare autorizate.

  Numerele de telefon la care cetăţenii pot semnala orice nereguli întâlnite cu privire la siguranţa alimentelor sunt DSVSA Braşov: tel. 0268 440257, Piaţa Star: tel. 0268 410813 şi Piaţa Făgăraş: tel. 0268 213402.

Comentarii

Ultimă oră