Sari la conținut

Spectacolul "Elixirul dragostei" la Opera Braşov

spectacolul-elixirul-dragostei-de-gaetano-donizetti-la-opera-brasov

Opera Braşov vă invită sâmbătă seară, de la ora 18.30, la spectacolul de operă în două acte "Elixirul Dragostei" de Gaetano Donizetti, pe un libret de Felice Romani.
Acţiunea se desfăşoară într-un sătuc basc, la începutul sec. al XIX-lea
Opera face parte din repertoriul permanent al teatrelor lirice. Şi-a cucerit celebritatea prin bogăţia de idei melodice în care se impune temperamentul de comediant al compozitorului, capabil să transforme buna dispoziţie în emoţie lirică .
Gaetano Donizetti este compozitorul care ştie să dea fior dramatic autentic momentelor de culminaţie, pornind de la linia simplă, apropiată de romanţă, până la pagini de adevărata virtuozitate vocală
Sâmbăta aceasta soprana Valentina Margaras va da glas trăirilor Adinei- bogata şi capricioasa ţărancă de care este îndrăgostit naivul şi timidul Nemorino-acum cântat de Sergiu Saplacan (invitat special de la Opera de Stat din Hamburg), Dulcamara,”vraciul” care vinde băutura miraculoasă ce-i face pe oameni fericiţi- Cristian Fieraru, Belcore( sergentul garnizoanei) -Adrian Marcan,Gianetta ( ţărăncuţa )- Asineta Raducan.
Participă Orchestra, corul şi baletul Operei Braşov.
Dirijor: Traian Ichim (debut)
Regia: Cristian Mihailescu
Preţ bilete: 20 lei ;10 lei. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.Program casierie: marţi - vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Comentarii

Ultimă oră