Sari la conținut

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov își extinde activitatea în ceea ce privește depistarea potențialilor bolnavi

spitalul-clinic-de-pneumoftiziologie-brasov-isi-extinde-activitatea-in-ceea-ce-priveste-depistarea-potentialilor-bolnavi

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, unitate medicală aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19 în judeţul nostru, își extinde activitatea în ceea ce privește depistarea potențialilor bolnavi, evaluarea stării medicale a acestora și recuperarea medicală a pacienților care au trecut prin această boală.

Potrivit informațiilor furnizate de managerul instituției spitalicești, dr. Dan Moraru, Unitatea Medicală Mobilă - acel mijloc de transport achiziționat în anul 2019 cu fonduri asigurate din bugetul județean și destinat activităților de prevenție pe care spitalul le desfășoară în județ -, a fost reamenajată în aşa fel încât în interior să funcţioneze un centru de testare rapidă a infectării cu noul coronavirus.

Autovehiculul a fost amplasat în curtea Ambulatoriului TB, situat pe Strada Sitei nr. 17. Capacitatea de testare este de 40 de pacienți zilnic, iar centrul funcționează după următorul program: de luni până joi, în intervalul 8:00 - 15:00 și vineri, între orele 8:00 - 13:00. La recomandarea medicului de familie, orice brașovean care prezintă suspiciuni de infectare poate beneficia în mod gratuit de efectuarea unui test rapid (antigen SARS-CoV 2).

În cazul în care rezultatul unui pacient cu simptome de boală iese negativ, respectiva persoană va efectua și un test RT-PCR. De asemenea, în cadrul Pavilionului 2 (Platoul Tehnic Stejeriș) al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie a fost deschis un centru de evaluare a pacienților nou diagnosticați cu infecția COVID 19, în urma căreia aceștia să afle în cel mai scurt timp dacă starea lor de sănătate riscă să se deterioreze rapid și să aibă nevoie de spitalizare, sau dacă se pot trata în siguranţă la domiciliu. Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov va începe şi activitatea de recuperare respiratorie în sistem ambulator pentru pacienţii vindecaţi de COVID-19, dar rămaşi cu sechele. Aceasta urmează să se realizeze la parterul Pavilionului 4 de la Stejeriş.

Comentarii

Ultimă oră