Sari la conținut

Spitalul de Boli Infecţioase Brașov devine „Spital Coronavirus”!

spitalul-de-boli-infectioase-brasov-rezervat-strict-pentru-internarea-pacientilor-cu-coronavirus

Spitalul de Boli Infecţioase Brașov, rezervat strict pentru internarea pacienţilor cu coronavirus! Pacienţii de la Infecţioase vor fi transferaţi într-un pavilion de la Spitalul TBC. Unitatea de Infecțioase va fi declarată „Spital Coronavirus”!

 Spitalul de Boli Infecţioase va fi eliberat de cazurile infecţioase non-coronavirus şi va fi rezervat strict pentru internarea pacienţilor care sunt infectaţi cu coronavirus.


   În acest sens, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost eliberat un pavilion de 21 de paturi, unde vor fi internaţi pacienţii de la Spitalului de Infecţioase cu alte afecţiuni decât COVID-19. „Pacienţii cu afecţiuni respiratorii, gripă şi pneumonii de la Infecţioase vor fi detaşaţi la Pavilionul 3 al Spitalului de Pneumoftiziologie”, a precizat managerul Spitalului TBC, dr. Dan Moraru.


   Practic, Spitalul de Boli Infecţioase va fi destinat, în perioada următoare, doar pacienţilor cu coronavirus, pacienţii cu alte afecţiuni de la această unitate urmând a fi transferaţi la alte unităţi. Totodată, la Spitalul de Boli Infecţioase va fi detaşat personal de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, pentru a se asigura permanenţă în ceea ce priveşte testarea persoanelor suspecte de coronavirus.


   Pentru a nu perturba activitatea spitalelor se fac detaşări cu personal calificat de laborator de la Spitalul Judeţean la cel de Infecţioase pentru a se putea face testări de COVID – 19 în permanenţă, 24 de ore din 24.

....................................................................................................

Conducere nouă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov


    După ce, joi, Ramona Ionescu a anunţat că demisionează din funcţia de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, a fost numită o conducere interimară a unităţii, compusă din doi specialişti în epidemiologie. Astfel, director interimar al unităţii a fost desemnată Dora Godri, medic epidemiolog, şeful Serviciului Prevenirea Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. De asemenea, director medical a fost numită dr. Andreea Moldovan, medic primar în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră