Sari la conținut
sport-pe-scurt-(2)

Nebunie de meci


Unirea Tărlungeni a oferit cel mai spectaculos meci al etapei în Liga a doua. În runda a 17 a seriei a doua, elevii antrenorului Daniel Bona s-au impus cu scorul de 5-4 (2-3) în fața formației Fortuna Poiana Câmpina. Brujan și compania au avut în față una dintre pretendentele la promovare și au început timorat jocul. Astfel, în minutul 19 tabela de marcaj arăta scorul de 2-0 pentru oaspeți. Șerban a redus din handicap în minutul 24, dar oaspeții au refăcut diferența pe tabela de marcaj în minutul 34. Brujan a punctat pentru formația din Tărlungeni și a stabilit scorul pauzei, 3-2 pentru formația din Câmpina. După pauză, echipa lui Bona a arătat mult mai bine și a marcat de trei ori la rând fără să primească gol și a dus scorul la 5-3. Golurile formației din Tărlungeni au fost marcate de Petra, Șerban și Pricop. În prelungiri, Fortuna Poiana Câmpina a marcat din lovitură de la 11 metri și a stabilit scorul final al unui meci nebun. S-a încheiat 5-4 pentru Tărlungeni, care a acumulat 22 de puncte și se află pe poziția a cincea a clasamentului. Trupa lui Bona va avea parte de o iarnă liniștită, fiind la cinci puncte distanță de primul loc care nu duce în play-off-ul competiției.

Dinamo, umilită la Giurgiu


Formaţia Astra Giurgiu a învins, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (4-0), echipa Dinamo, într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii I, disputat chiar în ziua în care tehnicianul dinamovist Ionel Dănciulescu a împlinit 38 de ani. Golurile învingătorilor au fost marcate de Budescu '16, Takayuki '20, De Amorim '30, Oros '36, Alibec '69 şi Ben Youssef '73 (penalti). Pentru Dinamo a înscris Bilinski '70. Tehnicianul echipei Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat că acest rezultat este o umilinţă pentru ceea ce înseamnă formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare şi să îşi asumă în totalitate vina. „Am fost depăşiţi la toate capitolele. E numai şi numai vina mea, eu am fost aproape de echipă, eu am pregătit echipa. Acum nu mai avem nimic de spus, de făcut, decât să ne pregătim pentru meciul cu Universitatea Cluj din Cupa Ligii. E o umilinţă pentru ceea ce înseamnă Dinamo, un eşec usturător, dar trebuie să trecem peste acest eşec. Jucătorii nu au nicio vină, vina este în totalitate a mea. Maniera cum am pierdut această partidă, asta e mai dureroasă pentru mine. Îmi pare sincer rău, îmi cer scuze pentru acest eşec. Atât s-a putut în această zi. Eram destul de încrezător, mai ales că veneam după două partide destul de bune. Nu credeam că poate să iasă chiar aşa de urât pentru noi. Mi-e şi ruşine să spun scorul final. Însă adevăratele caractere în momentele grele se văd. Am încredere în băieţi că sâmbătă vor fi alţii", a spus Dănciulescu.

Grig a demisionat


Antrenorul Petre Grigoraş a declarat că meciul cu Rapid, scor 2-0, din etapa a XVII-a a Ligii I, a fost pentru el ultimul pe banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu şi că era normal să se retragă, având în vedere faptul că rezultatele nu l-au ajutat. „Chiar dacă nu am făcut un meci strălucit, victoria este meritată. A fost ultimul meu meci la Pandurii. De comun acord am ajuns la acest deznodământ. Nu e niciun fel de problemă, începând de astăzi nu voi mai fi pe banca tehnică a echipei. Din păcate, rezultatele nu m-au ajutat şi era normal ca eu să mă retrag. Nu se ştie, poate mă voi întoarce şi a treia oară! Regret că nu am câştigat mai multe puncte, dar alţi factori s-au impus, chiar dacă jocul echipei nu strălucea. Sunt sigur că echipa asta va termina în prima jumătate a clasamentului. Am avut şi mult ghinion … dar asta este viaţa, ăsta este fotbalul. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Voi vedea ce voi face, daca voi avea o ofertă o voi analiza”, a spus Petre Grigoraş.

Lucescu la meciul 500 pentru Șahtior


Antrenorul roman, Mircea Lucescu, a ajuns la 500 de meciuri pe banca tehnică a formației ucrainiene Șahtir Donețk. În meciul cu numărul 500, trupa lui Lucescu a trecut cu scorul de 4-1 de Hoverla. Autogolul lui Homin a fost al 700-lea gol reuşit de „mineri” în campionat, sub comanda lui Il Luce, acesta fiind încă un record istoric stabilit de Mircea Lucescu la Şahtior. Șahtior are o medie de 2,1 goluri pe meci cu Lucescu pe banca tehnică. „Minerii” au câștigat 70% din meciurile disputate și au marcat 702 goluri în cele 500 de partide cu Lucescu antrenor.

Academia lui Popescu a dat faliment


Şcoala de fotbal „Gică Popescu” a fost închisă după ce tribunalul a pronunţat falimentul acesteia. Tribunalul Dolj, Secţia a II-a Civilă, a încuviinţat în octombrie cererea de intrare în faliment a firmei care îi aparţinea fostului internaţional. Înfiinţată în 2000, înainte ca fostul căpitan al tricolorilor să-şi fi atârnat ghetele în cui, gruparea a produs o vreme jucători care au evoluat chiar în Liga 1. Treptat, însă, pe măsură ce criza financiară a lovit România, Şcoala de fotbal „Gică Popescu” s-a afundat în probleme financiare. Anul trecut, în iulie, gruparea patronată de Popescu a intrat în insolvenţă, cerând protecţia tribunalului în faţa creditorilor. Lucrurile au mers însă din ce în ce mai rău şi, după ce Popescu a intrat la închisoare pentru înşelăciune în Dosarul Transferurilor, Şcoala de fotbal n-a mai putut fi salvată.

Aur pentru Iordache


Gimnasta Larisa Iordache a cucerit medalia de aur, la a doua etapă de Cupă Mondială din sezonul 2014-2015, de la Glasgow. Larisa Iordache a fost notată în concursul de la Glasgow cu 15,000 la sărituri, cu 14,433 la paralele, cu 15,166 la bârnă şi cu nota 14,633 la sol, iar cu un total de 59,232 puncte a obţinut medalia de aur. Pe podium au mai urcat Elisabeth Black (Canada, 56,432 puncte) şi Jessica Lopez (Venezuela, 55,899). Competiţia similară masculină a fost câştigată de ucraineanul Oleg Verniaev. Larisa Iordache a câştigat şi în 2013 competiţia de la Glasgow. În urmă cu o săptămână, ea şi-a trecut în palmares şi medalia de aur la prima etapă a Cupei Mondiale din acest sezon, la Stuttgart, unde în 2013 a fost a doua. Următoarea etapă din calendarul Cupei Mondiale este programată în 7 martie 2015 la Dallas.

Vrea un titlu de Grand Slam


Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, la Constanţa, că o victorie la un turneu de Grand Slam i-ar aduce o satisfacţie mai mare decât clasarea pe primul loc în clasamentul WTA. „Anul 2015 va fi un an mai greu, sunt multe puncte de apărat, am mai multă experienţă şi voi vedea cât de sus pot ajunge. Un turneu de Grand Slam m-ar mulţumi mai mult decât să fiu numărul 1 mondial. Important va fi să rămân în Top 10”, a declarat Halep, care acum ocupă locul 3 WTA. Jucătorii de tenis Simona Halep şi Horia Tecău s-au aflat la Constanţa, unde au făcut schimb de mingi cu 350 de copii în cadrul evenimentului Kids' Day. La Kids' Day au participat 350 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. „Mă bucur să fiu aici, ştiu cât de important este pentru copii să ne vadă. Îmi doresc să vin şi anul viitor”, a declarat Halep. Primele două ediţii ale evenimentului Kids' Day s-au desfăşurat la Bucureşti (2012) şi Constanţa (2013).

Victorie prin K.O. pentru Dinu


Pugilistul român Bogdan Dinu a obţinut o victorie de senzaţie la categoria grea. Românul stabilit în Canada a încheiat socotelile cu francezul Mickael Vieira chiar în prima rundă, după o serie de combinaţii foarte rapide. În urma acestei victorii, Dinu a urcat 15 locuri la categoria grea, până pe 123 în lume. Românul are 12 victorii, dintre care 8 obţinute înainte de limită şi nicio înfrângere.

Bolonti a ieșit pe targă


Partida de box dintre Roberto Bolonti și Jean Pascal s-a terminat fără decizie. Argentinianul, care a acuzat o lovitură a canadianului dată după fluierul arbitrului, a ajuns direct la spital. Roberto Bolonti a avut probleme mari în ring în faţa lui Jean Pascal. Pugilistul care ar fi trebuit să lupte cu Lucian Bute a fost trimis la podea de Pascal chiar în runda a doua, după un upercut de stânga. Pe finalul rundei, argentinianul a căzut ca secerat la o lovitură trimisă după semnalul arbitrului. Roberto Bolonti nu a mai fost în stare să se ridice, a acuzat o accidentare la gât şi a părăsit ringul pe targă. Surpriza a venit însă pe foile arbitrilor-judecători, care au dictat meci fără decizie, deşi, conform regulamentului, lovitura după stop se pedepseşte cu descalificare. În urma acestui meci, Jean Pascal ar putea boxa pe 14 martie cu Serghey Kovalev, pentru centura WBO la categoria semigrea, deţinută de pugilistul rus.

Comentarii

Ultimă oră