Sari la conținut

„Staţia de Reciclare” colectează deşeuri electrice şi electronice la noi în judeţ

statia-de-reciclare-colecteaza-deseuri-electrice-si-electronice-la-noi-in-judet

Este în plină desfăşurare în judeţul Braşov, Campania de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), dedicată mediului rural. „Staţia de Reciclare“ trece acum prin satele din judeţul Braşov, derulând cea de-a doua etapă a campaniei.


  „Staţia de reciclare”, a revenit la noi în Braşov şi va fi prezentă şi alte cinci localităţi din judeţul nostru:

Deocamdată, până mâine, 20 octombrie, se află la Ghimbav.

Însă are şi alte locaţii de vizitat:

- Dumbrăviţa - 21-23 octombrie
  - Bod - 24-26 octombrie
  - Hărman - 27-29 octombrie
  - Sânpetru - 30 octombrie - 1 noiembrie

Locuitorii localităţilor străbătute de „Staţia de Reciclare” vor fi încurajaţi să predea corect DEEE şi vor putea participa, astfel, la o tombolă cu premii atractive.


  Campania a fost organizată în contextul în care, din anul 2016, România are o ţintă naţională obligatorie de colectare a DEEE de 40%.


  În prima etapă derulată în judeţul Braşov, în localităţile Moieciu, Bran, Zărneşti, Vulcan şi Cristian, s-au colectat în total 4 tone DEEE.


   Campania de informare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), a fost lansată de ECOTIC în iunie 2016 şi acţionează în două direcţii : cuprinde două campanii naţionale de conştientizare şi colectare - una dedicată mediului urban („Oraşe Curate“) şi alta dedicată mediului rural („ Staţia de Reciclare“), menite să acopere cît mai bine teritoriul României şi să transmită mesajul necesităţii colectării şi reciclării corecte a DEEE unui public cît mai larg.


  Până la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita în total 15 localităţi braşovene.

Aşadar locuitorii zonelor străbătute de „Staţia de Reciclare“ să fie atenţi când va ajunge „Staţia de Reciclare“ la ei. Să pregătească aparatele şi electronicele vechi sau stricate de care nu mai au nevoie (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), să le predea şi astfel vor putea participa, la o tombolă cu premii atractive.

Comentarii

Ultimă oră