Sari la conținut
straini-depistati-ca-muncesc-la-negru

Poliţiştii de imigrări au depistat  8 cetăţeni străini, cu vârste între 28 şi 56 de ani, toţi din Republica Moldova, care lucrau fără forme legale.

Poliţiştii de imigrări, în cooperare cu inspectorii de muncă din cadrul ITM Braşov i-au depistat pe cei 8 cetăţeni străini şi le-au aplicat angajatorilor sancţiuni contravenţionale cu sume între 10.000 lei şi 20.000 lei pentru fiecare străin depistat.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Străinii titulari ai dreptului de şedere temporară pentru studii pot fi încadraţi în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare numai cu contract individual de muncă cu timp parţial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.

Străinii cu şedere legală pe teritoriul României pot fi încadraţi în muncă în baza avizului de angajare obţinut de angajatori.

Comentarii

Ultimă oră