Sari la conținut

Suntem în sferturi! România a învins campioana Brazilia, 25-22

suntem-in-optimi-romania-a-invins-campioana-brazilia-2522

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins surprinzător Brazilia, campioana en titre, cu scorul de 25-22 (13-8), duminică seara, la Kolding, în optimile de finală.

România, care venea după trei eșecuri consecutive, 18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia și 27-30 cu Rusia, a făcut cel mai bun joc al său de până acum și a eliminat campioana mondială, câștigătoarea Grupei C. Totodată, tricolorele și-au asigurat calificarea la unul din turneele preolimpice pentru JO de la Rio, de anul viitor.

Echipa antrenată de Tomas Ryde a fost cea care a condus jocul de la un capăt la altul, reușind să mențină un ritm fără căderile cu care ne-a obișnuit în partidele precedente.

"Foarte multe lucruri le-am pus cap la cap din meciurile dinainte, ne-am pregătit foarte bine, a fost foarte mult antrenament mental şi psihologic. Am avut un final de meci cu apărarea foarte bună, Paula Ungureanu a fost extraordinară, Geiger şi-a îmbunătăţit jocul mult. Urmează jocul cu Danemarca,va fi o nouă provocare şi va fi foarte frumos. Vom lua totul pas cu pas", a declarat Tomas Ryde.

Aurelia Brădeanu, cu 7 goluri, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, alături de Paula Ungureanu (trei aruncări de la 7 metri apărate).

În sferturile de finală, România va înfrunta Danemarca, echipa gazdă, care a trecut cu 26-19 de Suedia. Meciul va avea loc pe 16 decembrie.


România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Gabriella Szucs, Crina Pintea, Adriana Nechita (5 goluri), Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu (7), Gabriela Perianu, Luciana Marin, Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea, Ana-Maria Tănăsie, Melinda Geiger (1), Eliza Buceschi (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

Brazilia: Barbara Arenhart (1 gol), Mayssa Pessoa — Fabiana Diniz (2), Alexandra Do Nascimento (3), Daniela Piedade (2), Amanda Andrade, Tamires Araujo, Fernanda Silva (2), Ana Rodrigues Belo (5), Jessica Quintino, Francielle Da Rocha (2), Eduarda Amorim (4), Larissa Araujo, Bruna De Paula, Celia Coppi (1), Deonise Fachinello. Selecționer: Morten Soubak.

Comentarii

Ultimă oră