Sari la conținut

O braşoveancă a primit cadou, la aniversarea de 90 de ani, o cursă cu parapanta deasupra Branului.

La împlinirea vârstei de 90 de ani, braşoveanca Adina Muntz a primit un cadou „extrem”: un zbor cu parapanta! Pensionara e pasionată de sporturile extreme, dar nu zburase niciodată cu parapanta, motiv pentru care nepotul său i-a oferit cadou împlinirea acestui vis bizar pentru o femeie atât de bătrână: un zbor de jumătate de oră, deasupra Branului.
Mai bine decât în avion. Braşoveanca a zburat cu parapanta asistată şi ghidată de un instructor şi pentru câteva minute a preluat chiar ea controlul. În timpul zborului a admirat de sus Branul şi câmpiile învecinate şi a stat de vorbă cu instructorul. A stabilit chiar şi un record: a fost prima femeie de 90 de ani din România care a zburat vreodată cu parapanta. Familia şi copiii, prezenţi la marele eveniment, au întâmpinat-o cu ropote de aplauze şi urări de la mulţi ani. „A fost excepţional. Nu mai am cuvinte…şi dumnealui, un domn foarte cumsecade. Iar priveliştea de sus de la înălţimea parapantei e cu totul altfel decât din avion”, a declarat super-bunicuţa când a revenit cu picioarele pe pământ.
Vrea şi la bungee jumping. Super bunicuţa nu este la prima aventură. În urmă cu trei ani, tot de ziua ei, s-a plimbat şi cu motocicleta. Mai mult decât atât, bunica neobişnuită este în pas şi cu tehnologia modernă. Nu trece zi fără să folosească chatul sau e-mailul. „Este dominată de o sete de cunoaştere. Vrea să ştie, vrea să vadă, marea ei tragedie este că nu a văzut întreaga lume. A văzut un Harley, a zis că vrea să se dea pe el, orice ar fi…. şi s-a dat. La 60 de oră îl bătea pe şofer în spate şi îi zicea, asta nu poate mai repede?”, a povestit nepotul Alex Muntz. Pe lista dorinţelor, după zbor şi plimbarea cu motocicleta, bunicuţa noncorformistă a adăugat şi bungee jumping-ul, semn că vrea să-şi trăiască viaţa din plin.

Foto: Alex Muntz, nepotul Adinei Muntz

Comentarii

Ultimă oră