Sari la conținut

Tâlhărie extremă în cartierul Tractorul! Victima atacată ziua în amiaza mare!

talharie-extrema-in-cartierul-tractorul-victima-atacata-ziua-in-amiaza-mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 19.04.2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Tănase Adrian sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tâlhărie, prevăzută de art. 233 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) din Codul Penal.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment a rezultat că, în cursul zilei de 17.04.2015, în jurul orei 14.30, persoana vătămată D.S.M. a fost deposedată de un portofel pe care îl avea în mână, în timp ce se îndrepta spre domiciliu. Inculpatul împreună cu alți 4 tineri cu aspect neîngrijit au urmărit persoana vătămată pe mai multe străzi din Cartierul Tractorul, iar când a ajuns pe aleea din fața blocului, în care locuiește a interpelat-o pe aceasta și i-a smuls portofelul din mână.  Inculpatul a fost prins la scurt timp de doi martori, care l-au predat organelor de poliție.

În cauză inculpatul a fost retinut la data de 18.04.2015, pentru 24 de ore, iar astazi va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în cauză au fost efectuate de către organele de poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Brașov – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului de caz. În cauză continuă cercetările pentru identificarea celorlalți patru complici.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

Ultimă oră