Sari la conținut

Tarifele pentru parcările publice din municipiul Braşov s-ar putea dubla!

tarifele-pentru-parcarile-publice-din-municipiul-brasov-sar-putea-dubla

Potrivit Biz Braşov, municipalitea braşoveană a lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare şi funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov. Principala modificare adusă de acest regulament este cea a dublării tarifelor. Această decizie este argumentată de faptul că tarifele nu au mai crescut în ultimii cinci ani, şi nici nu s-a investit în sistemele de taxare. Jurnaliştii de la Biz Braşov scriu că cele 2500 de locuri de parcare public din municipiu sunt gestionate de o firmă privată, al cărei contract expiră în această toamnă.  Reprezentanţii municipalităţii braşovene spun şi că mărirea tarifelor vine ca urmare a creşterii salariului minim, dar şi a directivelor europene de acces în centrele europene. Creşterea tarifelor pentru parcare va avea drept consecinţă decongestionarea centrului oraşului prin încurajarea utilizării parcării publice Regina Maria şi a parcărilor situate în zona adiacentă celei central, mai spun edilii braşoveni.

Tariful pe care îl vor achita braşovenii după aprobarea noului regulament de către forul local va fi de 3 lei pe oră în zona centrală, față de 1,5 lei cât este acum, iar cel mai mic tarif va fi în zonele periferice, de 1,5 lei/oră, față de 1 leu, cât este în prezent.

Potrivit presei locale, va exista trei zone de taxare pentru parcările publice:

  • Zona 0 cuprinde Centrul Istoric delimitat conform P.U.G mun.Braşov şi Poiana Braşov – 3 lei/oră
  • Zona I cuprinde Centrul Nou, Astra, Valea Cetăţii, Scriitorilor, Florilor, Tractorul, Șchei, Bartolomeu, Craiter – 2 lei/oră
  • Zona II cuprinde Bartolomeu Nord, Noua- Dârste, Triaj – 1,5 lei/oră

Brașovenii pot trimite în scris propuneri şi sugestii cu valoare de recomandare referitor la Regulament și la noile tarife stabilite, prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Joi, 8.00-12.30 şi 13.30-16.00, vineri, 8.00-13.00), către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau pe email, la adresa infopublice@brasovcity.ro.

Comentarii

Ultimă oră