Sari la conținut

Tărlungeni - Braşov se anunţă un derby pe viaţă şi pe moarte

tarlungeni-brasov-se-anunta-un-derby-pe-viata-si-pe-moarte-

Unirea Tărlungeni – FC Braşov este meciul în care punctele sunt mai preţioase ca oricând. Dacă „stegarii” se luptă pentru promovare, situaţia din clasament a Unirii este realmente disperată. Ultimul jucători pe care Dan Bona nu se va putea baza este portarul Muţiu, eliminat la Rm. Vâlcea. În acelaşi timp, Braşovul merge la Tărlungeni după puncte, pentru a păstra ecartul faţă de Gaz Metan Mediaş şi FCM Baia Mare. Meciul este programat miercuri, de la 15.00.

Unirea Tărlungeni şi FC Braşov se întâlnesc în cel mai aşteptat meci al începutului de sezon din Liga a 2-a. Este derby-ul judeţului Braşov, iar partida aduce faţă în faţă două echipe cu debuturi ezitante de campionat. Dacă „stegarii” vizează promovarea, Unirea lui Dan Bona încearcă să se salveze de la retrogradare.

Braşovul vine după semi-eşecul pe teren propriu, 2-2 cu UTA „Bătrâna Doamnă” Arad. În schimb, Tărlungeniul a înregistrat o nouă înfrângere, în deplasare cu CSM Rm. Vâlcea. Mai mult, pentru disputa cu galben-negrii, Dan Bona nu se va putea baza pe portarul Muţiu, eliminat în jocul precedent.

„Eu nu cred într-o echipă rănită ca Tărlungeniul, la sensul propriu, cu puncte şi jucători accidentaţi, că nu vor da totul pe teren la jocul cu noi” - Adrian Szabo, antrenor FC Braşov

Primul test pentru Dan Bona va fi chiar înaintea jocului cu FC Braşov, când tehnicianul Unirii va trebui să încropească o echipă cât mai combativă. Misiunea nu va fi deloc uşoară, din moment ce lista cu accidentaţi şi suspendaţi este destul de lungă.

„Ne pregătim, pentru că pentru noi este un meci capital. La ora asta am adunat doar 4 puncte. După şase etape ne-am trezit pe locul 13. Încă nu ne trezim. Facem greşeli imense. Pe lângă asta, avem şi mari probleme de lot. Până la ora jocului cu Braşovul, sper să putem alinia un 11 cu care să ne dăm viaţa şi să câştigăm jocul” - Dan Bona, antrenor Unirea Tărlungeni

Un alt aspect interesant al Tărlungeniului este faptul că până acum, în cele trei jocuri din deplasare a avut dictate câte un penalty pe meci împotrivă. Nici acasă nu s-a făcut rabat de la regulă: în trei meciuri, Unirea a fost sancţionată cu patru lovituri de pedeapsă.

„Deci avem în şase etape 7 penalty-uri. Cred că intrăm în Guiness Book dacă mergem pe linia asta” - Dan Bona, antrenor Unirea Tărlungeni

Pentru jocul cu Unirea Tărlungeni, Adrian Szabo a oferit un pronostic clar.

„Doi solist. Nu mă întrebaţi scorul acum. Doi solist” - Adrian Szabo, antrenor FC Braşov

Unirea Tărlungeni – FC Braşov se joacă miercuri, de la 15.00.

Comentarii

Ultimă oră