Sari la conținut
taxa-pentru-bauturile-care-contin-zahar

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut guvernelor să impună taxe pe băuturile care conțin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condițiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.

Într-un nou raport, agenția ONU estimează că există "dovezi tot mai puternice" că impunerea de taxe pe băuturile care conțin zahăr "ar duce la o reducere proporțională a consumului". O creștere cu 20% a prețurilor acestor băuturi ar duce la o reducere a consumului de 20%, iar o creștere cu 50% ar reduce consumul la jumătate, a explicat OMS.

La nivel global, numărul cazurilor de obezitate s-a dublat din 1980. În 2014, peste 1,9 miliarde de adulți — persoane de 18 ani și peste — erau supraponderali. Dintre aceștia, mai mult de 600 de milioane erau obezi. De asemenea, în 2015, 42 de milioane de copii sub 5 ani erau supraponderali sau obezi.

În Mexic, care, în 2014, a impus o taxă pe băuturile care conțin zahăr, provocând o creștere de 10% a prețurilor acestora, consumul a fost redus cu 6%.

sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră