Sari la conținut

Telescaunul Ruia închis, după ce un brad a căzut pentru instalaţie

telescaunul-ruia-inchis-dupa-ce-un-brad-a-cazut-pentru-instalatie

Telescaunul Ruia, închis o perioadă, după ce un brad căzut pentru instalaţie


   Telescaunul Ruia din Poiana Braşov va fi închis o perioadă, după ce un brad încărcat de zăpadă și chiciură a căzut, sâmbătă, 12 ianuarie 2019, peste instalaţie.

Imediat după scoaterea din funcţiune a instalaţiei, reprezentanţii Salvamont Poiana Braşov au anunţat că aceasta va rămâne închisă până la repararea ei şi efectuarea reviziei şi a expertizei tehnice.

De altfel, ieri, pentru a se asigura că scenariul de sâmbătă nu se va mai repeta, telegondola a fost închisă pentru o perioadă, pentru a se verifica dacă există arbori care riscă să cadă pe instalaţie.

În aceste condiţii, la primele ore ale dimineţii s-au format cozi la instalaţiile de transport pe cablu.

.............................................................................................

Salvamontiştii braşoveni au făcut, vineri, apel la schiorii şi la iubitorii de drumeţii să fie foarte atenţi deoarece în Masivul Postăvarul este risc de producere a avalanşelor din cauza stratului consistent de zăpadă aşternut în ultimele zile peste zăpada îngheţată. De asemenea, turișii care merg în drumeții au fost sfătuiți să fie atenți deoarece din cauza încărcării copacilor cu zăpadă şi chiuciură există riscul dezrădăcinării şi prăbuşirii acestora pe traseele montane.

Comentarii

Ultimă oră