Sari la conținut

Testele pentru coronavirus, la Braşov. Pacienţii nu mai sunt duşi la Bucureşti

testele-pentru-coronavirus-se-vor-face-la-brasov-pacientii-nu-mai-sunt-dusi-la-bucuresti

Testele pentru coronavirus se vor face la Braşov. Pacienţii nu mai sunt duşi la Bucureşti!

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a fost declarat centru de testare. Echipament complet de biologie moleculară Real Time PCR

Testele pentru coronavirus se vor face de acum la Braşov, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.


   Aici există un echipament complet de biologie moleculară Real Time PCR ce permite testarea persoanelor suspecte că ar avea coronavirus. Aparatul a fost pus în funcţiune în 2017 şi achiziţionat de spital din subvenţia acordată de CJ Braşov.


    Conducerea spitalului a cumpărat zilele trecute un kit pentru testare coronavirus, care conţine 100 de teste şi a costat 3.450 de lei. Cu acest echipament se poate testa o singură dată minimum un pacient folosindu-se 3 teste, optim 8 pacienţi folosind 10 teste, maximum 48 de pacienţi, cu 50 de teste. De asemenea, această unitate medicală va primi de la Guvernul României 21.000 de teste.


      Chiar dacă dispozitivul pentru testarea coronavirus este de mult în dotarea spitalului braşovean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Anca Bîtiu, a declarat că până acum nu a existat o procedură prin care acesta să poată fi utilizat, având în vedere că Braşovul a fost arondat pentru aceste investigaţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti.


    „Acum, aceste teste se pot face şi la Braşov. Va trebui găsită o formulă pentru decontare şi de prelevare a probelor de la persoanele autoizolate”, a declarat reprezentanta DSP.

Comentarii

Ultimă oră