Sari la conținut

Tiroliana de la Șapte Scări, închisă până la primăvară

tiroliana-de-la-sapte-scari-inchisa-pana-la-primavara

  Tiroliana de la Șapte Scări, închisă până la primăvară. Turiștii vor putea vizita canionul doar în zilele de weekend cu vreme frumoasă!

Tiroliana „Șapte Scări-Valea Șipoaia” s-a închis. În conformitate cu un anunț al administratorilor Canionului Șapte Scări aceasta a intat în stare de conservare până la primăvara viitoare, atunci când starea vremii va permite redeschiderea acesteia.


    Totuși, obiectivul turistic „Canionul Șapte Scări” va fi deschis in zilele de sâmbătă și duminică, dacă starea vremii va permite acest lucru.

Tiroliana „7 Scări – Valea Șipoaia” este cea mai lungă instalație de acest fel din România, cu lungime de aproximativ 4 km. Ea pornește chiar de la Canionul 7 scări și urmează în mare traseul turistic.

Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munţilor Piatra Mare, în judeţul Braşov, România. Canionul reprezintă de fapt nişte chei săpate în calcar, având o lungime 160 m şi o diferenţă de nivel de 60 m, la o altitudine de 948 metri. Denumirea „Şapte Scări” provine de la cele şapte cascade care s-au format ca urmare a rupturilor de pantă.

Tiroliana de la Șapte Scări are o lungime de 3.874 de metri. Într-o primă etapă, în anul 2013, s-au pus în funcţiune 21 de segmente, cu o lungime de 2.174 m, la care s-au adăugat 4 pentru copii. În anul 2018 s-au adăugat încă 14 segmente, cu o lungime de 1.700 m. Aceasta a fost închisă anul trecut pe motiv că nu avea autorizație ISCIR, iar din primăvară a fost obținut și acest aviz de funcționare.

Comentarii

Ultimă oră